Hlavní obsah

Slovenská hudba k filmu Renée Zellwegerové vyvolala žalobu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma Paramonut Pictures má nečekaný problém. Hudba k novému filmu Renée Zellwegerové Same Kind of Different as Me se totiž natáčela na Slovensku. Americká federace hudebníků teď žaluje Paramount Pictures, protože tím prý porušili kolektivní smlouvu. Paramount se údajně zavázal, že filmy produkované v USA a v Kanadě budou ve stejných zemích opatřeny i hudbou.

Foto: Reuters

Herečka Renée Zellwegerová

Článek

V poslední době jde už o druhou podobnou žalobu muzikantů proti filmovému průmyslu. Protože orchestry v Evropě jsou často lepší a o dost levnější než v Americe, Hollywood se snaží točit hudbu mimo USA. Problém se týká třeba i známých filmů jako Interstellar, Robocop a Carrie.

„Pár týdnů poté, co jsme podali žalobu na Paramount za vyvážení práce u jiných filmů, udělali to zase. Ta totální neúcta k hudebníkům je ostudná, nejde o nic jiného než nenasytnost korporací,” řekl šéf sdružení Ray Hair.

Film Same Kind of Different as Me režíroval Michael Carney a hlavní role dostali Greg Kinnear, Renée Zellwegerová a Jon Voight. Do kin půjde příští rok v dubnu. Natáčel se v Americe, ale soundtrack vznikal v Bratislavě.

Muzikanti požadují finanční náhradu, firma Paramount Pictures to zatím nekomentovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám