Hlavní obsah

Zemřela Mary Trainorová, slavná psycholožka ze Smrtonosné zbraně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mary Ellen Trainorová, herečka, kterou zná většina filmových fandů ze série superúspěšných filmů Smrtonosná zbraň, kde se škádlila s Melem Gibsonem, zemřela ve věku 62 let.

Mary Trainorová jako psycholožka ve filmu Smrtonosná zbraň 4Video: Warner Bros. CZ

 
Článek

Trainorová zemřela podle serveru The Hollywood Reporter už koncem května doma v kalifornském Montecitu na rakovinu. Bývala manželkou slavného režiséra Roberta Zemeckise.

Foto: Profimedia.cz

Mary Ellen Trainorová

Herečka paradoxně nestudovala herectví, ale žurnalistiku. Pracovala v rádiu a v několika televizních stanicích. Když se natáčela Smrtonosná past, celkem logicky ji obsadili jako televizní reportérku – hrála tak trochu sama sebe.

Mary Trainorová ve filmu Tales from the Crypt

Úplné začátky si rodačka ze San Franciska prožila v televizním seriálu Remington Steele. Prošla i řadou jiných zapomenutých sérií. S filmem Honba za diamantem (1984) a první Smrtonosnou zbraní (1987) už začala být poměrně slavná. Velký úspěch měla všechna další pokračování této akční komedie.

Foto: Profimedia.cz

Mary Ellen Trainorová ve filmu Malí obři

Na role měla obrovské štěstí. Kromě toho, že je jedinou herečkou, která hrála současně ve Smrtonosných zbraních i v neméně slavné Smrtonosné pasti s Brucem Willisem, je většina filmů, kde hrála, poměrně dobrá a některé jsou dnes označovány za kultovní – Forrest Gump, Návrat do budoucnosti 2, Krotitelé duchů 2, Smrt jí sluší.

Reklama

Výběr článků

Načítám