Hlavní obsah

Tanec Praha nabízí bohatý program i mimo hlavní město

Novinky,

Hlavní program 27. ročníku festivalu Tanec Praha probíhá během června v Praze, mnoho jednotlivých představení lze však vidět i v dalších českých a moravských městech od Ostravy, Pardubic, Brna a Hradce Králové až po Tábor, Nečtiny a Klatovy.

Foto: Vojta Brtnický/Tanec Praha

Collective Loss of Memory

Článek

Letos se festivalová představení konají kromě Prahy ve čtrnácti dalších městech, přičemž v Plzni bude uvedena 15. června i choreografie Travelogue I Sashy Waltz. K vidění tam bude 17. června i One Step Before Fall Markéty Vacovské nebo Malá smrt Adély Laštovkové-Stodolové.

Bohatý program nabízí především Hradec Králové, kde je část představení uvedena v rámci Mezinárodního festivalu divadla Evropských regionů. Už v úterý tam budou k vidění SuperNaturals Martiny Hajdyly Lacové a Stana Dobáka o tom, co se stane, když se obyčejní lidé rozhodnou stát superhrdiny, za které Lacová získala ocenění Tanečnice roku 2015. O den později pak bude k vidění Quilombo Patricie Porákové a v pátek 19. června Animal Exitus Spitfire Company.

SuperNaturals budou k vidění i 10. června v Táboře na Cestě a 20. června v Pardubicích, kde bude už 11. uvedeno i Quilombo.

Animal Exitus bude k vidění 11. června v Nečtinách, 13. června v Klatovech a 16. června v Kladurbech.

Foto: Vojta Brtnický/Tanec Praha

SuperNaturals

Ve středu v brněnském HaDivadle vystoupí Dora Sulženko-Hoštová a Ján Čtvrtník v Procesu, který se v Olomouci objeví 17. června.

Oceněné letošní nejlepší taneční představení Collective Loss of Memory souboru DOT504 o potěše ze zabíjení, uvedou 10. června v Jihlavě, o dva dny později v Ostravě a 14. června v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích.

Choreografie Petera Šavla Bakkheia bude hostovat 10. června v pardubickém Divadle 29 a o den později v olomouckém Divadle na cucky.

V Chocni se představí 12. června Korekce, společné dílo Jiřího Havelky, VerTeDance a Clarinet Factory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám