Hlavní obsah

Faith No More: Když jsme tu byli poprvé, bylo to bláznivé

Hradec Králové

Americká skupina Faith No More vystoupila v pátek večer na festivalu Rock for People v Hradci Králové. Novinkám.cz poskytla před svým koncertem rozhovor.

Faith No More na Rock For PeopleVideo: Novinky

 
Článek

Klávesista Roddy Bottum a baskytarista Billy Gould vzpomínají na zrušený koncert na festivalu před třemi lety. „Minule, když udeřila ta bouřka, jsme byli v závěru turné. Potom už jsme nehráli. Měli jsme, myslím, dva další koncerty a to bylo všechno. Chtěli jsme se vrátit a napravit to,” řekl Billy Gould.

Roddy Bottum zase zmínil, jak se kapela dala dohromady, když se její členové sešli na jeho svatbě: „Byl to krok k obnovení našeho přátelství. Nějaký čas jsme se spolu moc nebavili. Setkání na svatbě byl první krok na cestě ke společnému hraní. Usnadnilo nám to pozdější rozhodnutí, že uděláme pár koncertů. Ten den jsme ale o hudbě a společném hraní vůbec nemluvili. Ale opět jsme se potkali a cítili jsme se spolu dobře.”

Zmínili i náladu při natáčení posledního alba Sol Invictus. „Nahráli jsme ho u nás ve zkušebně. Bylo to příjemné, nikdo tam nebyl, nemuseli jsme si zamlouvat čas v nahrávacím studiu, protože to byl náš vlastní prostor. Udělali jsme tu desku sami, nebyl v tom zapojený nikdo zvenku,” řekl Billy Gould.

„Nebylo to jako dřív, když byla při nahrávání velmi intenzivní atmosféra. Chodili za námi lidé z nahrávací společnosti a kontrolovali nás. Chtěli vědět, jestli máme singl, nebo tak něco. Teď jsme to byli jenom my a byli jsme v pohodě. Byl to náš projekt,” dodal Roddy Bottum.

V rozhovoru hovoří také o svém vztahu k České republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám