Hlavní obsah

Zpěvačka Klara má zbrusu nový singl

Právo, (ŠH)

Česká zpěvačka Klara připravila nový singl. Skladba se jmenuje Home a je předzvěstí chystané desky.

Foto: Warner Music

Klara vydání alba posunula kvůli mateřství.

Článek

Klára Vytisková, která za značkou Klara stojí, patří k nadějným zpěvačkám české klubové scény. Působila ve skupině Toxique a v poslední době o sobě dává vědět i sólově. V roce 2013 vydala singly Country Girl a Survival. První vzešel ze spolupráce s producenty ze slovenského LittleBeat studia, které dělá například s Celeste Buckingham nebo Majkem Spiritem. Hostuje v něm americká raperka Ambryzy. Druhý singl Survival už podpořila i česká rádia a písnička se dostala do žebříčku padesáti nejhranějších, mezi česko-slovenskými byla dokonce desátá. Na YouTube nasbírala takřka 350 tisíc zhlédnutí.

Loni na podzim Klara přivedla na svět dceru Emilii. Tato událost pozdržela realizaci debutového alba, zároveň nicméně měla vliv na tvorbu Vytiskové. Její autorská novinka Home je tedy o rodině a respektu k ní.

„Je skvělé mít kolem sebe lidi, ke kterým se můžete vracet,“ vysvětluje zpěvačka. „Někdo si možná myslí, že není cool vracet se domů. Pro mě je ale rodina a kámoši právě to doma.“

Rodinný aspekt skladby ještě podtrhuje účast její sestry Terezy, bubenice a zpěvačky, která si už ve třinácti vymyslela pseudonym Edna Green a kterou hudební veřejnost zná z účinkování v projektech Never Sol, Bohemia nebo Mazda Audio. O produkci písně se postaral Lukáš Chromek.

Reklama

Výběr článků

Načítám