Hlavní obsah

Na svět Harryho Pottera naváže představitel Stephena Hawkinga Eddie Redmayne

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Společnost Warner Bros. potvrdila, že oscarový herec Eddie Redmayne získal roli ve filmu Fantastic Beasts and Where to Find Them, což je fantasy volně navazující na potterovskou sérii.

Foto: Cinemart

V roli dosud žijícího astrofyzika Stephena Hawkinga v Teorii všeho ukázal svůj výjimečný talent.

Článek

Redmayne si zahraje Newta Scamandera, jenž je autorem slavné učebnice o kouzelných tvorech, která se vyskytuje ve filmech o Harrym Potterovi. Spisovatelka JK Rowlingová se sama pustila i do scénáře, což dříve neměla ve zvyku.

”Eddie je herec, který se ničeho nebojí a překypuje invencí, vtipem a lidskostí. Jsem absolutně nadšený z toho, že spolu budeme pracovat na tomto novém dobrodružství v nádherném světě JK Rowlingové, a vím, že ona to cítí stejně,“ řekl režisér David Yates.

Herec Daniel Radcliffe, který hrál Pottera, už dříve řekl, že v tomto projektu není nijak zapojen a pochybuje, že tam budou hrát jeho kolegové Rupert Grint a Emma Watsonová.

Foto: ČTK

Britská spisovatelka J. K. Rowlingová.

Rowlingová vysvětlila, že nejde o další díl potterovské série, spíše o rozšíření původního světa.

„Warner Bros. přišli s návrhem proměnit Fantastic Beasts and Where to Find Them ve film. Připadalo mi to jako zábavná myšlenka, ale bylo pro mě těžké představit si Newta Scamandera, údajného autora knihy, stvořeného jiným spisovatelem,” uvedla Rowlingová v roce 2013 pro BBC.

„Protože žiju ve svém fiktivním vesmíru tak dlouho, chráním si ho a o Newtovi už toho hodně vím. Jak vědí skalní fanoušci Harryho Pottera, mám ho tak ráda, že jsem jeho vnuka Rolfa dokonce oženila s jednou z mých nejoblíbenějších potterovských postav, s Lunou Lovegoodovou.”

Yates už režíroval čtyři filmy z potterovského světa. Také producent David Heyman je zkušený „potterovec“. Eddie Redmayne je zase novou hereckou hvězdou ve Velké Británii i v Hollywoodu. Získal Zlatý glóbus, cenu BAFTA a Oscara za své ztvárnění vědce Stephena Hawkinga v životopisném filmu Teorie všeho.

Novinka Fantastic Beasts and Where to Find Them se do českých kin zřejmě dostane v listopadu 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám