Hlavní obsah

Colours of Ostrava opět nabídne básnickou scénu

Hudební festival Colours of Ostrava, který se uskuteční od 16. do 19. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic, už podruhé návštěvníkům nabídne také básnickou scénu. Vystoupí na ní například dvě držitelky cen Magnesia Litera Olga Stehlíková a Kateřina Rudčenková.

Foto: Profimedia.cz

Olga Stehlíková, letošní držitelka ceny Magnesia Litera, zavítá na Colours of Ostrava.

Článek

Díky loňskému velkému zájmu diváků bude program scény rozšířen o půlnoční vystoupení. Návštěvníci se také budou moci zapojit do diskuse o živé poezii a zažít neobvyklé performance či projekty, které vznikají pouze pro tuto poetickou scénu.

"Zásadní je pro mě pestrost a různorodost v přístupu k interpretaci poezie i jejím propojení s hudbou nebo divadlem," řekla dramaturgyně básnické scény Blanka Fišerová.

V programu se objeví také autorský hudebně-poetický projekt skladatelky a klavíristky Dady Klementové Setkání/Stretnutie z poezie Jana Skácela a Milana Rúfuse. Ke slovu se dostane projekt ostravského herce Vladimíra Poláka nebo hudebně-poetická smršť Vítrholc. Vystoupí také řada hudebníků, kteří se nechávají inspirovat básníky. "Diváci se mohou těšit také na zhudebněnou středověkou poezii," doplnila Fišerová.

Poetická scéna letos přivítá také například Olgu Stehlíkovou, letošní držitelku ceny Magnesia Litera, nebo Kateřinu Rudčenkovou, která byla oceněna v minulém roce. Z nominovaných na tuto cenu vystoupí Dan Jedlička, který se stane také moderátorem diskuse o živé poezii.

Reklama

Výběr článků

Načítám