Hlavní obsah

Tomáš Klus ukončil v Kutné Hoře klubové turné a těší se do Svojšic

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písničkář Tomáš Klus a jeho Cílová skupina odehráli poslední koncert svého klubového turné nazvaného Přeju Ti. Ve čtvrtek večer vystoupili ve vyprodaném klubu Česká 1 v Kutné Hoře.

Foto: Jiří Lukeš

Tomáš Klus na čtvrtečním koncertě v Kutné Hoře.

Článek

Klub je to poměrně malý, vejde se do něj maximálně dvě stě diváků. O to bezprostřednější a kontaktnější však koncert byl. Klus i kytarista Jiří Kučerovský mezi písněmi vyprávěli, špičkovali se a komunikovali s diváky v sále. Když jedna z dívek omdlela, přerušil zpěvák koncert a vyčkal, až jí bude poskytnuta pomoc. Poté se vypravil za ní a osobně se přesvědčil, že je v pořádku a vystoupení může pokračovat dál.

Na písničku Marie pozval na pódium dvě divačky, které se – nutno podotknout, že velmi dobře – zhostily vokálních partů, a poté popřál jiné dívce k narozeninám. Během více než dvouhodinového setu došlo nejen na písničky starší, ale i na tři ukázky z chystaného alba Anat život není, které s kapelou dokončil před několika dny.

Album vyjde 27. června a v tentýž den proběhne jeho křest na velkém koncertu v amfiteátru ve Svojšicích. „Ten koncert si připravujeme prakticky sami a chceme si ho udělat hezký. Zahrajeme starší písně a také všechny z nového alba. Těšíme se,“ řekl Klus Právu.

Před vystoupením v Kutné Hoře také potvrdil, že jeho rozhodnutí opustit v říjnu na jeden rok pódia platí. „Nejhorší pro mě bylo oznámit to kapele,“ řekl Právu. „Kluci to ale pochopili a přijali to.“

Bubeník Petr Škoda, který je členem Cílové skupiny, Právu řekl, že během pauzy bude dělat to, co dělal před ní. „Budu se věnovat rodině, cvičit na bicí, působit ve své kapele, hrát v divadle a dělat další věci, které přijdou,“ vysvětlil.  Podobně se k celé věci staví i kytarista Jiří Kučerovský. „Jak znám Tomáše, klidně se může stát, že za půl roku zavolá, že pauza skončila a chce zase hrát,“ řekl s úsměvem.

Po koncertě následovala přímo v klubu v Kutné Hoře autogramiáda. Podle zvyklostí trvala do okamžiku, kdy všichni ti, kteří se toužili s Klusem a spol. setkat, měli možnost tak učinit.

Reklama

Výběr článků

Načítám