Hlavní obsah

Tanec Praha nabídne soubor Batsheva i Sashu Waltz

Novinky,
Praha

Sedmadvacátý ročník festivalu Tanec Praha nabídne dva umělce světového jména, Sashu Waltz a izraelský soubor Batsheva Dance Company pod vedením Ohada Naharina. Mezi 3. a 25. červnem se uskuteční v jeho rámci desítky představení v Praze a v dalších patnácti městech včetně Brna, Ostravy, Olomouce a Plzně.

Foto: Sebastian Bolesh/Tanec Praha

Choreografie Sashy Waltz Impromptus

Článek

Největší událostí je vystoupení souboru Batsheva Dance Company, který 25. a 26. června v Hudebním divadle Karlín představí nejnovější chorografii Ohada Naharina Last Work, která bude mít světovou premiéru v červnu v Izraeli.

V Praze se už Batsheva Dance Company představili, ovšem hostoval tu jen juniorský soubor, letos poprvé vystoupí hlavní soubor.

Naharinovo dílo poprvé uvedl Tanec Praha už na začátku 90. let, kdy s ním přijel Ženevský balet.

Foto: Gadi Dagon/Tanec Praha

Last Work souboru Batsheva Dance Company

Jinou Naharinovu choreografii Decadance uvede 4. a 5. června v premiéře i Balet Národního divadla. Ta kombinuje úseky z jiných starších Naharinových děl.

Velkou postavou světového tance je i Sasha Waltz, jejíž choreografie na Schubertovy písně Impromptus hlavní program festivalu 3. června zahájí. Hudba je hrána živě.

V Plzni pak 15. června její soubor uvede známé dílo Travelogue I.

Mezi zahraničními hosty jsou i duo Cie Mossoux-Bonté nebo vídeňský Liquid Loft, Belgičanka Olga de Soto a Claudia Catarzi.

Početné je zastoupení českých souborů a umělců, mezi nimiž nechybí Nanohach, DOT504 , VerTe Dance a Spitfire Company.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám