Hlavní obsah

Sexy česká kapela, která hraje v Británii i na Oktoberfestu

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká electroswing/funk/popová skupina Mydy Rabycad jde poslední dva roky nahoru po všech stránkách. V plánu mají čím dál více zahraničních vystoupení.

Foto: Nino Zardalishvili

Mydy Rabycad

Článek

Sestava míří třeba do Velké Británie (Henley Festival či Maui Waui Festival v Thebertonu, kde jsou dokonce headlinery) nebo na obrovskou maďarskou akci Sziget a na bavorský Oktoberfest. V Praze si je nenechte ujít na United Islands (19. června).

Poslední album Glamtronic je plné barevné a energií sršící taneční hudby. „Je to úžasný. Prožíváme nádherný časy – přesně tak, jak to zpíváme v pecce Good Times. Letos se nám plní několik snů najednou,“ uvedla frontwoman Žofie Dařbujánová.

Dnes už běžně vystupují v Německu, Rakousku, Polsku. Velmi vysoko si cení toho, že byli vybráni ředitelem prestižního festivalu Sziget, aby zahráli 14. srpna na Europa Stage. „To je, myslím, nejvyšší meta, jaké může kapela dosáhnout v našem středoevropském prostoru, moc se na ostrov Svobody na Dunaji těšíme, a naši fanoušci z Česka a Slovenska to tam ostatně nebudou mít daleko…,” uzavírá Žofie Dařbujánová.

Podrobný plán koncertů a ukázky z tvorby najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám