Hlavní obsah

Filmové premiéry: Země zítřka, Život je život, Den blbec a Stále spolu

Právo, Věra Míšková

Tento týden má premiéru mysteriózní sci-fi Země zítřka s Georgem Clooneym v hlavní roli. Českou novinku nabízí Ondřej Vetchý v hlavní roli komedie Život je život. Německá akční komedie má všeříkající název Den blbec. Stále spolu je český dokument o rodině, která žije bez moderních vymožeností.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 19. týden

Článek

Země zítřka

Upoutávka na film Země zítřkaVideo: Falcon

Bývalý dětský génius Frank, naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey, chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem Země zítřka.

Země zítřka, USA 2015, sci-fi, 130 min., režie: Brad Bird, hrají: George Clooney, Judy Greerová, Pierce Gagnon a další.

Život je život

Upoutávka na film Život je životVideo: Bontonfilm CZ

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František, by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Ta je zase milostně úspěšná až moc…

Život je život, Česko 2015, komedie, 95 min., režie: Milan Cieslar, Hrají: Ondřej Vetchý, Tereza Voříšková, Miroslav Táborský, Marek Taclík a další.

Den blbec

Upoutávka na film Den blbecVideo: CinemArt

Třicátník Till Reiners vede klidný, nekomplikovaný a průměrný život. Pracuje jako pokladník v bance a jeho manželství s Miriam je šťastné, i když po letech už poněkud nudné. Vybočení z životní rutiny přichází v podobě maskovaného bankovního lupiče. Ten nejenže si na útěk z banky vybere Tillovo auto, ale navíc si jeho majitele přibalí do kufru jako rukojmí.

Den blbec, Německo 2014, akční komedie, 110 min., režie: Peter Thorwarth, hrají: Axel Stein, Moritz Bleibtreu, Anna Marie Mühe a další.

Stále spolu

Upoutávka na film Stále spoluVideo: Aerofilms

Petr a Simona spolu žijí dvacet pět let, mají devět dětí a bydlí v maringotkách na šumavské louce – bez televize, počítače a tekoucí vody. Autoritativní Petr sám sebe nazývá „profesionálním otcem." Potomky vede ke svobodě a souznění s přírodou a zároveň se je snaží chránit před škodlivým vlivem konzumní společnosti. Je to dobře, nebo to má svá úskalí?

Stále spolu, Česko 2014, dokument, 75 min., režie: Eva Tomanová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám