Hlavní obsah

Z nových knih: Viewegh, Šabach, Follett i Mornštajnová

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohatá nabídka přináší prózu Petra Šabacha, povídkový soubor Michala Viewegha, román Aleny Mornštajnové i třetí, závěrečný díl série Kena Folletta nazvané Století. A samozřejmě nemůže chybět komiks.

Článek

Michal Viewegh: Zpátky ve hře

Michal Viewegh: Zpátky ve hře

Povídková kniha, v níž autor svou oblíbenou postavu Oskara vystavuje kritickým životním momentům: manželskému stereotypu či nevěrám, ale také skoro jisté smrti. Stárnoucí hrdina ji sice přežije, ovšem záhy se ocitne ve víru těžkých následků.

Druhé město, 230 stran, 289 Kč

Petr Šabach: Rothschildova flaška

Petr Šabach: Rothschildova flaška

Příběh takřka detektivní zavádí čtenáře do Anglie, do jedné velké londýnské herny. Najde pozoruhodný proutkař ztracenou dívku a poradí si s výherními automaty? A co všechno je možné s pomocí obyčejné pružiny na posilování svalů?

Paseka, 208 stran, 219 Kč, e-kniha 99 Kč

Ken Follett: Hranice věčnosti

Hranice věčnosti

Třetí díl ságy, v němž do životů Maud von Urlichové a jejích potomků v Berlíně, rodu Dewarových ve Spojených Státech, Ethel Williamsové a její londýnské rodiny i rusko-amerického klanu Peškovových vstoupí dějinné události od počátku 60. do konce 80. let 20. století.

Knižní klub, Libuše a Luboš Trávníčkovi, 928 stran, 499 Kč

Alena Mornštajnová: Hotýlek

Hotýlek

Hotel pana Leopolda byl založený v dobách první republiky a nabízel potěšení a rozkoš pánům za Protektorátu i poté, co ho znárodnili komunisté. Oč více přímočaré lásky nabízely hotelové pokoje, o to osudovější a dramatičtější vztahy a odehrávaly v rodině majitele.

Host, 320 stran, 299 Kč, 169 Kč

František Niedl: Krajina nočních jezdců

Krajina nočních jezdců

Píše se rok 1422. V době, kdy bojuje každý s každým, katolíci proti husitům, kališník proti svému bratru, v době, kdy každý je zaprodatelný a mění své vyznání podle toho, jak se mu hodí – stojí Hynek Tas z Boru – věrný své víře, svému přesvědčení a svým lidem.

Moba, 320 stran, 299 Kč, e-kniha 199 Kč

Sara Shepardová: Hra lží: Spadla klec

Hra lží

Má sestra chce znát pravdu. Ale pravda někdy bolí. Co kdybyste hráli hru… o vlastní život? A co kdyby čas vypršel? Co se stane, když hra skončí?

BB art, přeložila Michaela Krýslová, 248 stran, 249 Kč

Mark Buckingham, Bill Willingham: Mýty 7: Arabské noci (a dny)

Mýty: arabské noci

Obyvatelé Mýtova konečně odhalili pravou totožnost Nepřítele, a teď přišel čas začít se připravovat na obranu. Nepřítel má ale obrovskou převahu, takže je nutné vytvářet nová spojenectví s kýmkoliv, koho dosud Nepřítelovy legie neporazily.

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám