Hlavní obsah

RECENZE: Circa Waves pod dobrým vlivem šedesátek a devadesátek

Právo, Jaroslav Špulák

Čtyřčlenná kapela Circa Waves je z britského Liverpoolu. Vznikla tam před dvěma lety, v prosinci 2013 vydala první singl, v následujícím roce minialbum a nyní se na trh dostává její debut. Jmenuje se Young Chasers a zní nadějně.

Foto: Universal Music

Skupina Circa Waves existuje dva roky.

Článek

Není pochyb o tom, že čtveřice miluje hudbu šedesátých let a jistě je ovlivněna též britpopem let devadesátých. To spojení je logické: britpop vycházel z raného období popu a Circa Waves je jedna z těch kapel, které se obou hudebních období ujaly z pohledu dneška.

Foto: Universal Music

Obal alba Young Chasers.

Původního jim ale mnoho nedávají, leda tak solidní melodické nápady, které pak dotvářejí přirozenou svěžest, jíž mix uvedených vlivů jaksi přirozeně disponuje. Circa Waves naštěstí patří k těm, kteří co do melodičnosti potenciál mají. V jejich čele je nadto zpěvák Kieran Shudall, jehož hlas má příjemné zabarvení, ve vysokých polohách je tak nějak sexy a povšechně působí dojmem, že zpěv je jedna z nejlehčích věcí na světě.

Circa Waves nahráli velmi dobré album. Jeho první polovina je silnější a nápaditější, ve druhé se mladistvý tah formace nepatrně zadrhl, nicméně pád do hlubin nezajímavosti se rozhodně nekoná. Možná se také ve druhé části desky kapela více nechala inspirovat šedesátými léty a na povrch se proto dostaly i utěšené instrumentální výkony, zvukově přizpůsobené dávným časům.

Celkové hodnocení: 70 %

Circa Waves: Young Chasers

Universal Music, 39:31

Reklama

Výběr článků

Načítám