Hlavní obsah

Bolek Polívka hraje svérázného manžela

Právo, Věra Míšková

Velmi osobitého manžela obětavé zdravotní sestry v podání Aleny Mihulové hraje v připravovaném snímku Domácí péče Bolek Polívka.

Foto: Profimedia.cz

Bolek Polívka

Článek

Film debutujícího scenáristy a režiséra Slávka Horáka se zábavnou formou zabývá nejdůležitějšími životními otázkami, vtipně a přitom upřímně vypráví o konečnosti lidské existence a o tom, jak si s ní poradit.

„Chtěl jsem vytvořit silný příběh se spoustou dojemných a vtipných momentů, film, ze kterého budou diváci odcházet rozhodnutí žít lépe, plněji a vnímavěji,“ říká Horák, který při psaní scénáře vycházel z vlastních zkušeností. „Moje máma dělala práci pečovatelky spoustu let, a i když to není její životní příběh, poskytla mi hodně inspirujících historek a postřehů.“

„Vlasta je mi hodně podobná. Když jsem četla scénář, věděla jsem, že je to role pro mě. Navíc znám kolem sebe spoustu obětavých žen, které dávají druhým tolik energie, že už pak pro sebe žádnou nemají,“ připouští Alena Mihulová.

O postavě Bolka Polívky Horák prozrazuje: „Je to takový ten chlap s dobrým srdcem, ale tvrdou slupkou, kterého Bolek zahrál skvěle, a navíc do role vnesl i svůj typický humor.“ Ústřední dvojici doplňují průvodkyně hlavní hrdinky světem alternativního myšlení Tatiana Vilhelmová a Zuzana Krónerová, premiéra je naplánovaná na začátek července.

Reklama

Výběr článků

Načítám