Hlavní obsah

Nové knihy: Tůmová, Němec, Simonsová, Huptych i Sonoda

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových knih připomínáme román Anny Tůmové o ženě třicetileté i padesátileté, povídky Ludvíka Němce rovněž o vztazích muže a ženy, prózu nizozemské autorky Idy Simonsové připomínající povídky Oty Pavla, i bilanční sbírku Miroslava Huptycha spojující poezii slova a fotografie. A nechybí komiks, tentokrát od manga klasika Keničiho Sonody.

Článek

Anna Tůmová:

A co s tím má společnýho láska?

Nové knihy

Julianě je třicet. Když se pokouší ukončit nepříliš vydařené manželství, potkává osudového muže svého života. Z bouřlivého vztahu odchází se zlomeným srdcem, ale bohatší o vědomí, že se musí spolehnout sama na sebe. Julianě je padesát. A osudového muže potkává podruhé.

Motto, 216 stran, 229 Kč, e-kniha 172 Kč

Ludvík Němec:

Odpustky pro příští noc

Nové knihy

Když se potkají žena a muž, kolik lidí se potká? Kolik bytostí je s námi ve chvílích nejintimnějších? A nemusejí to být jen bytosti živé a lidské. V okamžicích milosti jsou stěny mezi námi propustné jako buněčná membrána – a nejen stěny mezi milenci, ale i mezi světy.

Druhé město, 204 stran, 279 Kč

Ida Simonsová:

Pošetilá družička

Nové knihy

Román, jehož děj se odehrává ve 20. letech minulého století v antverpské židovské komunitě, vyšel již v roce 1959. Jeho znovuobjevení v roce 2014 se však v Nizozemsku stalo literární senzací. Nesentimentální humor a vitalita v lecčems připomínají hrdiny Oty Pavla.

Nakladatelství Pistorius & Olšanská, přeložila Magda De Bruin Hüblová, 176 stran, 229 Kč

Miroslav Huptych:

List za listem

Nové knihy

Sbírka vzniklá na přelomu let 2014 a 2015, kterou lze charakterizovat jako poezii bilanční, se skládá z úzce propojených dvojic básní a fotografií, přičemž každá báseň se odkazuje přímo na konkrétní fotografii. Kniha nezapře inspiraci Černou bedýnkou Ludvíka Aškenazyho.

Nakladatelství Pistorius & Olšanská, 160 stran, 169 Kč

John Sandford:

Pohřebiště obětí

Nové knihy

Než se případ z opuštěné farmy uprostřed kukuřičného pole dostane k Lucasi Davenportovi, najde policie patnáct mrtvol. A jako by to nestačilo, Davenport učiní při pátrání vlastní zneklidňující nálezy...

BB art, přeložila Irena Palová, 304 stran, 299 Kč

Sophie Kinsela:

S kým dnes budeš spát?

Nové knihy

Sálající slunce a spalující vášně uprostřed španělských hor. Dvě rodiny chtějí strávit skvělou dovolenou v úžasné vile, a netuší, že jejich přítel, jemuž dům patří, je omylem pozval na stejnou dobu…

BB art, přeložila Daria Dvořáková, 240 stran, 269 Kč

George. R. R. Martin:

Bouře mečů – Píseň ledu a ohně

Nové knihy

Třetí díl populární série Hra o trůny. Dle očekávání Martinův dosud nejrozsáhlejší román ve zvukové podobě s hlasem Františka Dočkala dosáhl rekordní délky. Posluchači ve světě sevřeném ledovými čelistmi tentokrát stráví víc než šedesát hodin.

Tympanum, přeložila Hana Březáková, 5× CD MP3, 63 hod. 11 min., 499 Kč

Michal Stehlík:

Slovensko. Země probuzená, 1918–1938

Nové knihy

První kniha edice nazvané První republika odpovídá na otázky: Slováci?

Významnou úlohu pro postavení Slovenska měla bezesporu osobnost Andreje Hlinky. První republika přinesla rozvoj v oblasti hospodářství, sociální infrastruktury, vzdělání, kultury a umění...

Academia, 196 stran, 250 Kč

Ivana Mudrová:

Prahou s otevřenýma očima V.

Nové knihy

Z malebného centra zamíříme i do odlehlejších lokalit Velké Prahy (Prosek, Vysočany, Hloubětín, Kyje, Dolní Počernice, Kbely, Vinoř...) za památkami i přírodními krásami. A cestou nás budou opět provázet básně, pověsti, i skutečné příběhy.

Nakladatelství Lidové noviny, 224 stran, 259 Kč

Keniči Sonoda:

Gunsmith Cats 1

Nové knihy

Irene „Rally“ Vincentová miluje všechno, co má kola, a stejně tak zbožňuje pistole a pušky. „Minnie“ May Hopkinsová je zase expertkou na výbušniny a bez granátu nedá ani ránu. Spolu jsou ty nejlepší lovkyně lidí v Chicagu – Gunsmith Cats!

Crew, přeložila Anna Křivánková, 460 stran, 469 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám