Hlavní obsah

United Islands of Prague chce vyrovnat loňský divácký rekord

Právo, kul

Pražský hudební festival United Islands of Prague se uskuteční v termínu od 18. do 20. června. Organizátoři přitom tvrdí, že půjde o největší akci v historii celého festivalu a věří, že se jim podaří vyrovnat loňský rekord v návštěvnosti, kdy na přehlídku přišlo šedesát tisíc diváků.

Foto: ČTK

Diváci na loňském ročníku United Islands of Prague

Článek

Opět se podařilo zajistit prostor Kinského zahrady na Smíchově, který bude patřit hlavnímu podiu, kde se představí největší hvězdy letošního ročníku. Dětský ostrov bude patřit urban music, na Kampě zazní world music a alternativní hudba, Střelecký ostrov rozezní Jazz stage.

„Jsme rádi, že se i pro letošní ročník podařilo zajistit prostor Kinského zahrady a že bude festival po letech zase na Dětském ostrově. Samozřejmě si vážíme i možnosti uspořádat festival na dalších skvělých místech. Tento rok se Praha na tři dny promění na festival,“ řekl o letošním ročníku pořadatel David Gaydečka.

Dvanáctý ročník United Islands of Prague slibuje největší rozlohu své historie. Celková plocha areálu zaujme plochu více než 100 tisíc metrů čtverečních. Dohromady pět podií přivítá více než 150 skupin a projektů. Víkendový program již tradičně předznamená Klubová noc, v rámci které čeká na hudební fanoušky zajímavý program ve zhruba patnácti hudebních klubech centra Prahy.

„V programu letošního ročníku United Islands of Prague se objevuje několik silných dramaturgických linek. Jedna z nich je tradiční a provází festival po celou dobu. Jsou to hudební objevy napříč žánry i celou Evropou. Můžete se tak těšit na skvělé nové kapely z Polska, Turecka, Rakouska nebo Holandska, které jsme objevili na evropských prestižních festivalech. Dalším silným tématem je česká a slovenská scéna, které mají nejen v posledním roce hodně co nabídnout, čímž nemám na mysli ohranou písničku, kterou vidíme na plakátech jiných festivalů každý rok už několik sezón,“ vysvětluje svou vizi dramaturg festivalu Barbora Šubrtová.

Konkrétní jména hudebních účastníků pořadatelé odtajní v následujících dnech.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám