Hlavní obsah

Joe Bonamassa vystoupí v Praze

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký bluesrockový kytarista a zpěvák Joe Bonamassa přijede na podzim koncertovat do Prahy. Představí se 5. října v pražském Foru Karlín. Vstupenky jsou již v prodeji.

Foto: ČTK

Joe Bonamassa při svém březnovém vystoupení v Amsterodamu.

Článek

Bonamassa dorazí do Prahy po dvouleté pauze, když v roce 2013 odehrál s vlastní kapelou koncert v zaplněném Kongresovém centru. Letos se představí v prostoru, o kterém si mnozí návštěvníci koncertů v metropoli myslí, že je nejhezčí a nejvíce funkční pro středně velké koncerty.

Své první album Bloodline vydal Joe Bonamassa v roce 1994. V průběhu své kariéry spolupracoval s takovými umělci, jakými jsou B. B King, Eric Clapton, Stephen Stills, Joe Cocker, Paul Jones nebo Paul Rodgers.

Během svých koncertů hraje jak skladby vlastní, tak své verze kompozic od starších kolegů a hudebních vzorů. Bonamassa je přitom nesmírně aktivním a plodným umělcem. Během posledních třinácti let vydal patnáct autorských alb, všechny ve vlastním vydavatelství J Adventures.

Do Prahy přijede mimo jiné představit poslední desku s názvem Different Shades of Blue, která vyšla v loňském roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám