Hlavní obsah

Nové knihy: Gaigeová, Janouchová, Ohlssonová, Harper i Vondruška

Právo, František Cinger

Z novinek vybíráme román americké autorky Gaigeové o problému imigranta začlenit se do společnosti, příběh Donala Ryana z Irska na samém počátku našeho století, pokračování švédské ságy Kateřiny Janouchové i druhý díl epopeje Vlastimila Vondrušky z časů Jana Žižky. A nemůže chybět komiks.

Článek

Amity Gaigeová:

Schroder

Nové knihy

Na počátku příběhu je nevinná dětská lež motivovaná přáním lépe zapadnout do amerického prostředí, v němž se ocitl jako syn německého emigranta. Na konci příběhu je sedmidenní dobrodružný únos vlastní dcery, o niž se soudí s bývalou ženou.

Paseka, přeložila Veronika Volhejnová, 272 stran, 299 Kč

Donal Ryan:

Prosinec už je takovej

Nové knihy

Ve dvanácti kapitolách podává autor obraz jednoho roku na samém počátku našeho století v Irsku, jak ho na opuštěné rodinné farmě prožívá zdánlivě prostoduchý mladík Johnsey Cunliffe po smrti rodičů, když se mu rozpadl bezpečný svět jeho dětství.

Kniha Zlín, přeložila Alice McElveen Hyrmanová, 215 stran, 199 Kč, e-kniha 99 Kč

Kateřina Janouchová:

Matčino srdce

Nové knihy

Blíží se jaro a porodní asistentka Cecilie Lundová je na mateřské dovolené s nejmladší dcerkou Ellen. Péče o pět dětí včetně věčně nespokojeného nemluvněte dává jí i jejímu manželovi pořádně zabrat. Babičku Sonju navíc srazí auto a řidič z místa činu ujede.

Mladá fronta, přeložila Lucie Johnová, 363 stran, 299 Kč

Kristina Ohlssonová:

Davidovy hvězdy

Nové knihy

Před svými žáky a jejich rodiči je zastřelen učitel Salomonovy školy ve Stockholmu. O pouhých pár hodin později zmizí cestou na tenisový trénink dva židovští chlapci. Fredrika Bergmanová a Alex Recht stojí před jedním ze svých nejtěžších případů.

Kniha Zlín, přeložila Luisa Robovská, 520 stran, 389 Kč, e-kniha 199 Kč

Tom Harper:

Stanice Zodiak

Nové knihy

Nejdřív to vypadá, že výbuch výzkumné stanice na arktickém ledovci přežil jediný člověk. Měl štěstí, nebo sám zkázu způsobil? Ale pak najdou námořníci další badatele – a každý z nich vypráví něco trochu jiného. Co se vlastně dělo na Stanici Zodiak?

BB art, přeložil Roman Lipčík, 360 stran, 299 Kč

Vlastimil Vondruška:

Husitská epopej II.

Nové knihy

Rodina Prokopů se rozrůstá a každý její příslušník hledá štěstí jinde; nacházíme je v Táboře, mezi umírněnými Pražany i na straně Rožmberků. Kniha popisuje růst revolučních nálad, budování Tábora, první křižácká tažení, zápas o čtyři artikuly pražské a smrt Jana Žižky.

Moba, 616 stran, 439 Kč, e-kniha 299 Kč

W. G. Sebald:

Pocity. Závratě

Nové knihy

Autobiografický vypravěč putuje v osmdesátých letech minulého století na své samotářské cestě z Anglie do Vídně, Benátek, Verony. Příběh mezi fikcí a realitou – deníkové a cestopisné zápisky se mísí se snovými a filozofujícími pasážemi.

Paseka, přeložil Radovan Charvát, 192 stran, 299 Kč

Michael Lewis:

Jako blesk. Vzpoura na Wall Street

Nové knihy

Americký novinář odhaluje parazitní praktiky vysokofrekvenčních obchodníků na finančních trzích. Lidé přicházejí na Wall Street s určitou představou o tom, jak tahle instituce funguje, ale záhy zjišťují, že skutečnost je poněkud jiná.

Dokořán, přeložil Aleš Drobek, 256 stran, 298 Kč

Vladimír Šmilauer:

Osídlení Čech ve světle místních jmen

Nové knihy

Nejprve se autor zabývá sídelním územím v Čechách a cituje místní jména z listin do roku 1150. Publikace také obsahuje pojednání o osídlení Českomoravské vrchoviny a o sídlištích vzniklých po roce 1600. Jedná se o reedici původního vydání knihy z roku 1960.

Academia, 480 stran, 485 Kč

Fiona Staples, Brian K. Vaughan

Sága

Nové knihy

Ve vesmíru někdo válčí a někdo utíká. Série Sága získala takovou hromadu cen, jak v komiksové, tak ve scifistické branži, že ti mladší a menší z vás by přes ni asi neviděli: dvě Eisnerovy ceny, tři Harveyho ceny, Hugo 2013, British Fantasy Award, cenu Joea Shustera

BB art, přeložil Richard Podaný, 168 stran, 399 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám