Hlavní obsah

Eurovize: Česká píseň je stejně zoufalá jako celá soutěž

Novinky, Stanislav Dvořák

S velkou slávou ohlášená česká píseň pro Eurovizi Hope Never Dies se ukázala být stejně nafouknutou zbytečností jako celá televizní euroestráda, kde vítězí hlavně výstřední exoti. I když odhlédneme od faktu, že klavírní úvod připomíná starý kýč Keď príde láska od hrůzné kolotočové dvojice Mc Erik a Barbara, Hope Never Dies ani tak není dobrá písnička.

Foto: Archiv ČT

Václav Noid Bárta písničku Hope Never Dies napsal a také ji zazpívá.

Článek

Po většinu doby totiž autor, který si říká Noid, jen nesmyslně křičí, zejména na konci je to už nesnesitelné. Skladba je to podprůměrná a postrádá originální autorský nápad, navíc i jeho interpretace k uzoufání nudí, postrádá dynamiku, originalitu, uvěřitelné emoce. Z každé vteřiny lze cítit, že je to patetický přefouknutý produkt ve stylu českých muzikálů určený na jedno použití. Umělý, zbytečný a nakonec vlastně všem - včetně samotných zpěváků - lhostejný.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Conchita Wurst a její vystoupení v EuroviziVideo: Reuters

Marta Jandová je alespoň lepší zpěvačka než Noid. Jejich vyslání do nešťastného televizního „euroblázince“ je patrně tak trochu kalkul, protože Jandová je jako jediná česká rocková zpěvačka známá v Německu a má za sebou výsledky se skupinou Die Happy. Jenže ani to nemusí vyjít. Fanoušci takovéto skupiny totiž Eurovizi pravděpodobně nesledují a už vůbec nemusí být ochotni posílat někam hlasy.

O české „europísni” ostatně nedávno mluvili v německé televizi NDR. A výsledek? Podle Němců není dobrá ani osobitá a nemá moc šancí zvítězit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám