Hlavní obsah

Anděly ovládla Aneta Langerová

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ceny Anděl udělované ve čtvrtek v pražském Hudebním divadle Karlín zcela ovládla Aneta Langerová, která se stala zpěvačkou roku a dostala i ceny za album roku Na Radosti, za píseň roku Tráva a za stejnojmenný videoklip. Skupinou roku jsou Chinaski.

Anděl 2014Video: Novinky

 
Článek

„Moc děkujeme, vážíme si toho, chtěl bych poděkovat kapele,” řekl zpěvák skupiny Chinaski Michal Malátný při přebírání Anděla.

Zpěvačkou roku se stala Aneta Langerová, která převzala cenu z rukou Marka Ebena. Porazila Lenku Dusilovou a Ewu Farnou.

„Já si připadám jako malý opičák, který přijde a je vidět, ale za tou mojí prací stojí spousta lidí, kteří taky pracují velmi pilně. Chci jim poděkovat a chci poděkovat svému bratrovi Nikolovi, manažerovi, který se o mě stará...” zmínila mimo jiné.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Aneta Langerová

Anděla za píseň roku Tráva a album roku Na Radosti dostala rovněž Langerová. „Deska se jmenuje Na Radosti, tak mějte radost,” uzavřela Langerová, která musela na pódium už počtvrté.

Foto: Milan Malíček, Právo

Aneta Langerová převzala cenu od Marka Ebena.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Jelen

Foto: Milan Malíček, Právo

Aneta Langerová a Olga Špátová

Foto: Milan Malíček, Právo

Chinaski

Anděla dostal také videoklip Anety Langerové a Olgy Špátové Tráva, který dostal přednost před Xindlem X (V blbým věku) a kapelou Zrní (Loďky).

Zpěvákem roku se stal Michal Hrůza. „Já děkuju manželce, děkuju klukům z kapely,” řekl stručně za bouřlivého potlesku.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Michal Hrůza

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hrůza

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Objev roku Jelen

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Chinaski

Objevem roku se stala skupina Jelen, která porazila Monikino kino a Voxela. Frontman Jelena poděkoval svému labelu, rodinám, manželkám a „hlavně fanouškům za to, že vzali naše písničky za své a zpívají je s námi na koncertech.”

Do Síně slávy byla uvedena zpěvačka Hana Zagorová.

„Já mám strašnou radost, že jsem zlatého andílka dostala v běhu koncertů a ne v období bilancování. Chtěla bych hrozně poděkovat akademii, samozřejmě všem svým spolupracovníkům, těm senzačním lidem i těm příšerným, protože mě všichni posunuli kousek dál a pak bych chtěla poděkovat svým fanouškům,“ řekla Zagorová.

Nejprodávanější deskou loňského roku je album Proměnamě Tomáše Kluse. Celý večer zahájil Karel Gott, který uvedl, že cenu „získává Leoš Mareš”. Bylo to za to, že „přestal zpívat”, vysvětlil Gott. Během večera vystoupili Michal Hrůza, Aneta Langerová, Ondřej Brzobohatý, Xindl X, Chinaski, Jelen a další. Marta Jandová a Václav Noid Bárta poprvé představili skladbu Hope Never Dies, která má v květnu reprezentovat Českou republiku na Eurosongu ve Vídni.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Stručný přehled vítězů:

Zpěvák roku: Michal Hrůza

Zpěvačka roku: Aneta Langerová

Skupina roku: Chinaski

Objev roku: Jelen

Album roku: Na Radosti (Aneta Langerová)

Píseň roku: Tráva (Aneta Langerová)

Videoklip roku: Tráva (Aneta Langerová)

Reklama

Výběr článků

Načítám