Hlavní obsah

Zpěvačka Aneta Langerová má čtyři nominace

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvačka Aneta Langerová se ve čtvrtek večer může stát královnou české hudby za rok 2014. V Hudebním divadle Karlín v Praze budou od dvaceti hodin rozdány Ceny Akademie populární hudby Anděl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zpěvačka Aneta Langerová má čtyři nominace.

Článek

Česká televize odvysílá na svém druhém programu slavnostní ceremoniál v přímém přenosu.

Langerová může uspět, jelikož má čtyři nominace, nejvíce ze všech. Se svým loňským albem Na Radosti může zvítězit v kategoriích Zpěvačka roku a Album roku, Tráva se pak může stát písničkou roku a videoklip k ní může uspět ve své kategorii.

Tři andělské nominace mají Chinaski a skupina Zrní. Ta ale bude o prvenství usilovat pouze dvakrát, protože třetí nominaci měla v kategorii Alternativní hudba v žánrových Cenách Anděl, které byly rozdány 7. dubna v pražském Paláci Akropolis, a tam neuspěla.

Podle sdělení pořádající agentury Lewron Music Center budou dnes večer dekorováni vítězové sedmi kategorií a na závěr také vítěz kategorie Deska roku a umělec, který vstoupí do Síně slávy.

Večerního vyhlášení se moderátorsky ujme Leoš Mareš. V doprovodném programu vystoupí Michal Hrůza, Aneta Langerová, Ondřej Brzobohatý, Xindl X, Chinaski, Jelen a další.

Během večera bude také premiérově naživo představena skladba Hope Never Dies, která bude v květnu reprezentovat Českou republiku na Eurosongu ve Vídni. Zazpívají ji Marta Jandová a Václav Noid Bárta, jenž je jejím autorem.

Mezi předávajícími budou Bára Basiková, Marek Eben, Ivan Hlas, Jan Potměšil, Lešek Wronka a další. „Připraveno je i několik překvapení,“ uvedl Wronka, šéf pořádající agentury.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám