Hlavní obsah

Filmové premiéry: Pořád jsem to já, Noční běžec, Králova zahradnice a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscara za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli si letos odnesla Julianne Mooreová za roli ve filmu Pořád jsem to já. Ed Harris a Liam Neeson hrají mafiánské bosse a zabijáky ve filmu Noční běžec. Na pozadí stavby zahrad ve Versailles se odvíjí příběh zahradního architekta Ludvíka XIV. a jeho pomocnice Sabine. Náročnějším divákům je určen film Pestrobarvec petrklíčový. Holub seděl na střeše a rozmýšlel o životě je závěrečným filmem trilogie Roye Anderssona o lidském bytí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 15. týden

Článek

Pořád jsem to já

Upoutávka na film Pořád jsem to jáVideo: Falcon

Alice je šťastně vdaná matka tří dospělých dětí a uznávaná profesorka lingvistiky. Pojednou však začíná zapomínat slova, což je v jejím případě velmi podezřelé. Diagnóza zní „raná forma Alzheimerovy choroby“, a Alice i všichni její blízcí mají brzy zjistit, že jejich vzájemné vztahy projdou tou nejnáročnější myslitelnou zkouškou.

Pořád jsem to já, USA 2014, drama, 100 min., režie: Richard Glatzer, Wash Westmoreland, hrají: Julianne Mooreová, Alec Baldwin, Kristen Stewartová a další.

Noční bežec

Upoutávka na film Noční běžecVideo: Freeman Ent.

Zabijáka Jimmyho, dlouholetého nejlepšího přítele mafiánského bosse Shawna Maguirea,  pronásleduje kromě hříchů minulosti také zarputilý detektiv. V poslední době se zdá, že Jimmy nachází jedinou životní útěchu ve whisky, ale když se terčem stane jeho syn, musí se Jimmy rozhodnout mezi zločineckou rodinou a tou skutečnou, kterou kdysi dávno opustil.

Noční běžec, USA 2015, akční krimi, 114 min., režie: Jaume Collet-Serra, hrají: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman a další.

Králova zahradnice

Upoutávka na film Králova zahradniceVideo: Bontonfilm CZ

Píše se rok 1682, Francii vládne Ludvík XIV. řečený Král Slunce. Sabine De Barra vytváří zahrady na francouzském venkově, ale jednoho dne přijde nečekaně pozvání ke dvoru.

Králův uznávaný zahradní architekt André Le Notre zpočátku těžko snáší Sabinino osobité vidění a její pokrokovou povahu, ale nakonec si ji vybere, aby uvedla v život jednu z hlavních zahrad v novém paláci – ve Versailles.

Králova zahradnice, Velká Británie 2014, 116 min., režie: Alan Rickman, hrají: Kate Winsletová, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman, Stanley Tucci a další.

Pestrobarvec petrklíčový

Upoutávka na film Pestrobarvec petrklíčovýVideo: Aerofilms

Na chátrajícím šlechtickém sídle žije sběratelka motýlů Cynthia se svou milenkou Evelyn a ve svém svébytném a poněkud výstředním světě se oddávají rafinovaným erotickým hrám.

Podle autora jde o univerzální příběh všech vztahů a toho, jak jsme nuceni podřizovat se představě, kterou o nás má náš partner.

Pestrobarvec petrklíčový, Velká Británie 2015, drama, 104 min., režie: Peter Strickland, hrají: Sidse Babett Knudsenová, Chiara D'Anna a další...

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě

Upoutávka na film Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životěVideo: Film Europe

Sam a Jonathan berou diváky na výlet, který jim ukáže krásu jednotlivých momentů lidského života, malichernost druhých, humor i tragédii, které se skrývají uvnitř každého z nás, majestátnost života či lidské slabiny. Především ale odhalí myšlenku, že lidský druh potenciálně směřuje k apokalypse, jejíž výsledek ovšem máme ve svých rukách.

Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, Švédsko/ Norsko/ Dánsko/ Francie/ Německo 2014, komedie/drama, 100 min., režie: Roy Andersson, hrají: Nils Westblom, Holger Andersson a další.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám