Hlavní obsah

Helen Mirrenová: Ne, královnu už nehraju

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Helen Mirrenová popřela, že by znovu hrála britskou královnu, tentokrát v projektu internetové televize Netflix. Právě Mirrenová je první herečkou, na kterou většina lidí pomyslí, když se řekne královna. V roce 2007 dostala za její ztvárnění ve filmu Královna Oscara, a navíc ji hraje v divadle na Broadwayi.

Foto: Bontonfilm

Helen Mirrenová šlechtičnu jen nehraje, skutečně má šlechtický titul.

Článek

Seriál Koruna, který chce Netflix představit v roce 2016, je internetový projekt založený na divadelní hře, v níž se královna během mnoha let setkává s různými premiéry. Autory projektu jsou Peter Morgan a režisér Stephen Daldry.

„Ne, nehraju v tom. Všichni se musíme posunout dál a já nejvíc. Určitě najdou spoustu krásných hereček,” řekla podle BBC Mirrenová. „Je vlastně kompliment, že mě ani nežádají, protože vědí, že by to nebylo ono.”

Hraní královny v divadle v New Yorku si prý ale užila. „Nevěděli jsme, jestli to pochopí, ale pochopili, absolutně. Všichni herci, kteří hráli na obou stranách Atlantiku, vám řeknou, že je skvělé, jak je newyorské publikum neuvěřitelně komunikativní a prostě nádherné. Britové jsou mnohem tišší a rezervovaní.”

Mirrenová patří k nejuznávanějším herečkám. Známé jsou mimo jiné její filmy Gosford Park, Šílenství krále Jiřího, Královna, Red nebo Láska na kari.

Reklama

Výběr článků

Načítám