Hlavní obsah

Hřebejk točí s Vaculíkem krimi v Plzni

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Jan Hřebejk se zamiloval do kriminálek. Po Případu pro exorcistu se vrací mezi kriminalisty, ale tentokrát do Plzně. Začal tam točit seriál Místo zločinu Plzeň s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem.

Foto: Česká televize

Lukáš Vaculík

Článek

„Místo zločinu Plzeň má ambici stát se seriálem krimi příběhů, které jsou sjednoceny prostředím, tedy městy i krajem, kde se odehrávají,“ říká kreativní producent České televize Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká.

„Jedním z nejdůležitějších faktorů je pro nás česká detektivní tradice, pro niž je typická drobnokresba charakterů a specifický druh humoru.“

Foto: Česká televize

Martin Stránský a Jitka Čvančarová

„V seriálu pracujeme převážně s obyčejnými lidskými příběhy, přičemž nechceme řešit spiknutí politiky a organizovaného zločinu bez konkrétních konců,“ uvedl producent Martin Froyda.

Foto: Česká televize

Vladimír Kratina

„Osobní linky našich hlavních hrdinů se prolínají celým seriálem. Důležitým motivem je pro nás také přiblížení atmosféry dané lokality. V případě Plzně tak necháme diváka nahlédnout do zajímavých lokalit města, ale i celého kraje.“

Vedle protagonistů se objeví také Vladimír Kratina, Berenika Kohoutová, Vladimír Polívka, Bára Kodetová a Jitka Čvančarová. Bude se pátrat po sériovém vrahovi, zmizelých studentkách či vrahovi podnikatele. Seriál by měl být dotočen v květnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám