Hlavní obsah

Mick Jagger: Chci nové album Rolling Stones, důchod neřeším

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náročné turné po severoamerických městech čeká Micka Jaggera, který letos slaví 72. narozeniny. Myšlenky na odpočinek mu nic neříkají. Magazínu RollingStone se svěřil, že ho baví plné stadióny.

Foto: Juan Medina, Reuters

Mick Jagger

Článek

„Baví mě vystupovat na stadiónech, minulé léto se mi moc líbilo, jak jsme hráli v Evropě,” zavzpomínal Jagger. Běhání po obrovských pódiích je sice fyzicky náročné, ale prý mu to nevadí.

„Mám trenéra, už ho mám léta. Pořád cvičím, nepřestávám ani v období mezi turné, ale asi tři měsíce před začátkem zvedám náročnost o úroveň. Musíte se připravit na to, co budete dělat. Nepřipravujete se na maratón. Trénujete na krátký, rychlý pohyb. Je fakt těžké současně ještě zpívat.”

„Budeme hrát víc věcí ze Sticky Fingers než normálně, ale ještě to nemám promyšlené. Hrajeme si s myšlenkou, že by se odehrálo celé album. Pustil jsem si ho a je fakt skvělé, i když má hodně pomalých songů a obávám se, že je to pro stadióny trochu problematické. Nevím. Ještě si to rozmyslíme.”

Foto: ČTK

Mick Jagger oslavil v červenci jednasedmdesáté narozeniny. Snímek byl pořízen 21. července v New Yorku.

Na novém vydání archívní desky Sticky Fingers, které se k turné váže, nebudou žádné nevydané songy z té doby. Jagger to vysvětluje tím, že neexistují. „Opravdu jsem hodně hledal, ale nic jsem nenašel. V době desky Exile on Main Street jsme použili pár těch tracků, a když přišla reedice Exilu, přidali jsme k tomu pár dalších, což bylo vlastně hloupé. Měl jsem si je nechat, ale v té době jsme na to vůbec nemyslel. Takže nezbylo nic nevydaného.”

„Bylo by pěkné vydat nové album, mám dost nových songů a pár těch, co jsem napsal v posledních letech. Udělal jsem dobrá dema všech, co bych chtěl nahrát. Takže doufejme... A jestli bych chtěl dělat sólo desku? Ne. Chci natočit album Rolling Stones. Jen pokud se to nepodaří, tak pak jo. Taková je pravdivá odpověď... a na důchod nemyslím, myslím na to, jaké bude další turné.”

Reklama

Výběr článků

Načítám