Hlavní obsah

V srpnu vyjde pokračování úspěšné trilogie Milénium

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autor úspěšné knižní trilogie Milénium, švédský spisovatel a novinář Stieg Larsson, už sice nežije, přesto v srpnu vyjde čtvrtá část jeho slavné série. Oznámeno to bylo již loni, nyní je to potvrzeno. Autorem knihy je David Lagercrantz.

Foto: ČTK

Stieg Larsson napsal tři díly Milénia. V roce 2004 ale zemřel.

Článek

Více než deset let po smrti Stiega Larssona, jenž podlehl v listopadu roku 2004 infarktu ve svých padesáti letech, se světová knihkupectví připravují na vydání pokračování jeho trilogie. Pod názvem Girl In The Spiders Web ho napsal švédský novinář David Lagercrantz, dosud známý především díky biografii fotbalisty Zlatana Ibrahimoviče. Novinku prý tvořil v naprostém utajení, s požehnáním Larssonových dědiců.

V knize budou vystupovat opět Larssonovi hrdinové, kterými jsou investigativní novinář Mikael Blomkvist a punková hackerka Lisbeth Salanderová.

„Jednoho večera profesor Frans Balder, uznávaná kapacita ve výzkumu umělé inteligence, zavolá Blomkvistovi, že disponuje informací o amerických zpravodajských službách schopnou otřást světem. Navíc je v kontaktu s mladou a nadanou internetovou pirátkou, podobající se Blomkvistově staré známé. Novinář začíná doufat v trhák, který by on a časopis Milénium potřebovali,“ prozradilo vydavatelství Nordstedts, jež ve Švédsku knihu vydá.

V češtině by román pod názvem Millenium - Co nás nezabije mělo už v srpnu vydat nakladatelství Ikar.

Reklama

Výběr článků

Načítám