Hlavní obsah

Nové knihy: Depardieu, Munroová, Scum, Mankell i Žáček

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi novinkami je vnitřní monolog herce Gérarda Depardieua, prozaický příběh Kristovy matky, próza nositelky Nobelovy ceny Alice Munroové, i hovory historiků o české paměti. Místo komiksu verše Jiřího Žáčka.

Článek

Gérard Depardieu:

Prostě je to tak

Nové knihy

Upozornil na sebe změnou občanství na ruské a přátelstvím s Vladimírem Putinem. Už od dětství se nechával vést vnitřním hlasem. Čtenář se stává součástí vnitřního monologu, a dívá se na svět očima dítěte, které se málem nenarodilo, které vyloučili ze školy a které nemá co ztratit, protože nic nemá.

XYZ, přeložil Jiří Žák, 156 stran, 269 Kč

Radka Šustrová, Luba Hédlová (eds.):

Česká paměť

Nové knihy

Můžeme hovořit o české paměti, a pokud ano, jaká je a co ji utváří? Kolektivní monografie připravená pracovníky Památníku Lidice a tvořená autorskými texty renomovaných historiků se ve třech různých rovinách zabývá zkoumáním paměti v souvislosti s českými dějinami.

Academia, 460 stran, 395 Kč

Colm Tóibín:

Mariina závěť

Nové knihy

Mariin příběh, jak jej nevypráví Bible: Dlouhé roky po Kristově smrti na kříži nechce Ježíšova matka o svatosti svého syna nic slyšet. Vůči jeho zázrakům je skeptická a bolest z jeho ztráty dosud nepřekonala. Pak se rozhodne vyprávět o svém vlastním smutku.

Mladá fronta, přeložil Richard Podaný, 136 stran, 239 Kč

Alice Munroová:

Láska dobré ženy

Nové knihy

Když se sedmatřicetiletá Enid dozví od umírající pacientky, že někdejší smrt místního optika doktora Willense, obecně považovanou za důsledek tragické nehody, má na svědomí její žárlivý manžel Rupert, netuší ještě, že vyprávění povede ke zlomu v jejím osamělém životě.

Paseka, přeložily Zuzana Mayerová a Alena Jindrová-Špilařová, 328 stran, 299 Kč

Green Scum:

Nuselskej punk

Nové knihy

Jde o krátké povídky z pražské čtvrti – Nuslí. Spojuje je osoba vypravěče a místo. „Jsou to příběhy obyčejných lidí, kteří se snaží v dnešním světě přežít, fungovat, existovat.“ Tak charakterizuje svůj soubor povídek autor, který používá pseudonym Green Scum.

Paseka, 208 stran, 190 Kč

John Green:

Příliš mnoho Kateřin

Nové knihy

Když jste zázračné dítě, otvírá se zázračná budoucnost. Colin Singleton právě maturoval, dostal kopačky od své devatenácté Kateřiny a má pocit, že jeho život skončil. Ještě že je tu jeho kamarád Hassan, který prostě žádné utápění v sebelítosti nepřipouští.

Euromedia Group, k. s. – Knižní klub, přeložila Veronika Volhejnová, 240 stran, 299 Kč

Stéphanie Des Hortsová:

Cartierova panteřice

Nové knihy

Podivuhodný příběh Jeanne Toussaintové, ženy, která se stala klenotem firmy Cartier... Ze zneužívaného děvčátka z chudé bruselské rodiny se stane nejznámější kurtizána Paříže. Oslnivá, elegantní, vydržovaná bohatými aristokraty.

Metafora, přeložilas Helena Obručová, 272 strany, 299 Kč

Henning Mankell:

Pátá žena

Nové knihy

Komisař Wallander se plný energie vrací domů z idylické dovolené v Římě. Jenže rutinní pátrání po starém samotářském milovníku ptactva vyústí v děsivý objev. Tělo starého muže je nabodnuto v pasti vytvořené z ostrých bambusových tyčí. Vražda byla pečlivě naplánována.

Host, přeložila Helena Stiessová, 543 stran, 288 Kč, e-kniha 189 Kč

Javier Marías:

Zamilovanosti

Nové knihy

Mladá redaktorka María Dolzová každé ráno sleduje v kavárně cizí pár. Pozorování dvojice se pro ni stane posedlostí až do okamžiku, kdy se z novin dozví, že muž byl na ulici zavražděn. Později se seznámí s jeho manželkou a zaplétá se do složité rodinné historie i příběhu vraždy.

Paseka, přeložila Blanka Stárková, 324 stran, 299 Kč

Derek B. Miller:

Norsko v noci

Nové knihy

Sheldon Horowitz, dvaaosmdesátiletý vdovec, se neochotně přestěhuje do Osla k vnučce a jejímu norskému manželovi. Jakožto bývalý mariňák často mluví s přízraky – s přáteli, o které přišel v Pacifiku, a se synem, který vstoupil do americké armády a zemřel ve Vietnamu.

Kniha Zlín, přeložil Pavel Černovský, 336 stran, 369 Kč, e-kniha

Ed McBain:

Deset plus jeden

Nové knihy

Steve Carella a jeho spolupracovníci z 87. revíru řeší případ osmi stejně provedených vražd a dvou zabití, přičemž zjišťují, že všichni až dosud zavraždění účinkovali před lety, v době, kdy se USA chystaly ke vstupu do 2. světové války, na univerzitním ochotnickém představení.

BB art, přeložil František Jungwirth, 208 stran, 249 Kč

Helena Soukupová:

Svatá Anežka Česká

Nové knihy

Životopis přemyslovské princezny a zakladatelky kláštera Na Františku. Vyprávění o mimořádné osobnosti, o její charitativní činnosti a založení špitálního řádu křižovníků s červenou hvězdou, kterým zajistila první organizovanou péči o nemocné na našem území.

Vyšehrad, 416 stran, 498 Kč

Jiří Žáček:

Čím budu, až vyrostu?

Nové knihy

Půvabné verše oblíbeného autora o úvahách dětí, co bude jejich budoucím zaměstnáním či smyslem života. Kniha doplněná ilustracemi Dagmar Ježkové představí dětem osm různých povolání.

Fragment, 10 stran, 129 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám