Hlavní obsah

Ostrava plná afro-cumbia funku a tranzovní Kongo

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Colours of Ostrava, který proběhne 16. až 19. července, ohlásil další zahraniční hvězdy z oblasti world music a rocku. Budou to Kasai Allstars, Palenke Soultribe, Sallie Ford, Camille O´Sullivan či Augustines.

Foto: Colours of Ostrava

Camille O Sullivan

Článek

„I když možná tyto kapely lidé neznají, po jejich koncertě na ně určitě nezapomenou, vždy půjde o výjimečný zážitek. Jejich žánrová různorodost i země původu jemně odráží jméno festivalu - všechny barvy hudby,” říká ředitelka Zlata Holušová.

Z Konga pochází známí world music harcovníci Kasai Allstars, kteří se už představili dříve v Praze. Kmenové transovní rytmy promíchali s moderním undergroundem a pomocí amatérsky vyrobených aparatur dosahují „šíleného” zvuku. Pořádná divočina je i Palenke Soultribe, produkující latino-americkou cumbiu smíchanou s technem.

Foto: colours.cz

Kasai Allstars

Camille O´Sullivan je irská kabaretiérka, přezdívaná Temný anděl, která zpívá písně Jacquese Brela, Nicka Cavea, Davida Bowieho, Arcade Fire, Toma Waitse a dalších. Dále je tu garážová rockerka Sallie Ford a indie rockoví Augustines.

Dva na Latin Grammy mnohokrát nominovaní mexičtí producenti Bostich a Fussible z kvartetu Nortec Collective z Tijuany představí divoce taneční verzi elektropolky a The Woohoo Revue ukáží, že i v Austrálii umí hrát strhující gypsy balkánskou hudbu.

Foto: colours.cz

Palenke Soultribe

Mezi hlavní hvězdy Colours of Ostrava patří dříve ohlášení Kasabian, Björk, Rudimental, St. Vincent, Mika, Caribou, Clean Bandit, José González, The Cinematic Orchestra a Swans.

Čtyřdenní vstupenky jsou za 2190 Kč v e-shopu Colours of Ostrava (http://eshop.colours.cz) a v síti Eventim. Cena platí do 30. dubna. V prodeji jsou také nově jednodenní vstupenky. Více informací na www.colours.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám