Hlavní obsah

Jiří Bartoška začne v srpnu točit

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně za čtrnáct dní skončí Jiřímu Bartoškovi poslední léčebné procedury a po červencovém jubilejním 50. ročníku karlovarského festivalu začne 4. srpna natáčet pod režijní taktovkou Radka Bajgara tragikomedii Teorie tygra.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec a prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška

Článek

„Ten scénář se mi líbí, připravoval a ladil se dva roky a myslím, že to může být dobrý biják,“ řekl Právu Bartoška, který bude hrát hlavní roli.

Scénář si napsal Bajgar sám, Bartoška přijal roli veterináře, jehož tchán nemá ani po smrti klid od své uzurpátorské ženy, která nerespektuje ani jeho poslední přání.

„Uvědomí si, že by jednou mohl dopadnout stejně. Nejdřív chce z hrozící situace vyklouznout trochu srabácky tím, že předstírá Alzheimerovu chorobu, pak se pokusí utéct a nakonec zjistí, že se musí situaci postavit čelem,“ přiblížil Právu děj dramaturg Filmového centra České televize Jaroslav Sedláček. „Se základním příběhem souvisí řada komických situací převážně dosti černého humoru.“

O dalším konkrétním hereckém obsazení se zatím stále jedná, ale vypadá to na hvězdný tým od velkých po nejmenší role.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám