Hlavní obsah

Hostem Febiofestu je Alba Rohrwacherová

Právo, (míš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vycházející hvězda italského filmu, šestatřicetiletá Alba Rohrwacherová, je dalším hostem Febiofestu. Ten uvádí několik jejích snímků, mezi nimi i film Zázraky, který je autorským dílem její starší sestry Alice.

Foto: PRÁVO - Jan Handrejch

Alba Rohrwacherová na včerejším setkání s novináři.

Článek

Film se odehrává v italské včelařské rodině, jejíž členky žijí pod přísným dohledem despotického otce. Rodinný stereotyp naruší příjezd televizního štábu, který v okolí natáčí reality show, v níž soutěží zemědělci. Zázraky dostaly loni Velkou cenu poroty na festivalu v Cannes.

„Ten svět já i sestra dobře známe, ale filmový příběh je smyšlený. Obě jsme vyrůstaly na venkově, já jsem chtěla být nejprve akrobatkou, až potom jsem se dostala k divadlu. Sestra začínala v dokumentárním filmu. Obě jsme přesídlily do prostředí, které je tomu našemu z dětství na hony vzdálené,“ řekla včera herečka Rohrwacherová českým novinářům.

Sama má už na kontě významný úspěch. Na MFF v Benátkách dostala hlavní cenu za výkon ve filmu Hungry Hearts italského režiséra Saveria Constanza.

„Ne, z Hollywoodu ještě nevolali,“ řekla s úsměvem. „Dali jsme si sklenku šampaňského a film měl velmi dobrou odezvu. Neočekávám ale, že se mi jakoukoli cenou změní svět a příležitosti se jen pohrnou. Spíše doufám, že můj další film bude stejně dobrý. Filmy by měly diváky inspirovat k zamyšlení nad stavem současného světa. Pro mě osobně je filmování momentálně celý můj život.“

Reklama

Výběr článků

Načítám