Hlavní obsah

Kultovní Zjizvenou tvář natočí nově v L. A.

Novinky, Stanislav Dvořák

Společnost Universal pohnula s projektem remaku Zjizvené tváře, o němž se šuškalo léta. Kriminální drama se nově bude odehrávat v Los Angeles. Kdo nahradí geniálního Ala Pacina v hlavní roli, není známo.

Foto: Universal

Al Pacino

Článek

Universal najal scenáristu Jonathana Hermana, aby příběh přepracoval. Paul Attanasio a David Ayer napsali původní verzi. Zatímco maniakální kubánský drogový boss a zabiják Tony Montana řádil v osmdesátých letech v Miami, nový film se bude odehrávat v současnosti v Los Angeles.

Jeden z nejuznávanějších amerických filmů natočil v roce 1983 Brian De Palma podle dokonalého scénáře Olivera Stona. V hlavních rolích excelovali Al Pacino, Steven Bauer a Michelle Pfeifferová. Film vycházel z ještě staršího snímku ze třicátých let.

Strhující drama sleduje život bezcitného kriminálníka, který emigruje z Kuby do USA. Zbohatne na prodeji drog, ale stále není spokojený. Žije s povrchní blondýnou, která je závislá na kokainu, nevěří svým spolupracovníkům a nenávidí celý svět. Konkurenti mezitím plánují jeho zlikvidování.

Zjizvená tvář se mimo jiné proslavila i jednou z nejlepších filmových přestřelek v dějinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám