Hlavní obsah

Gilmour z Pink Floyd natočil album a chystá evropské turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Bývalý člen Pink Floyd David Gilmour vydá letos sólové album. Název ani podrobnosti zatím neprozradil, ale chystá se na evropské turné.

Foto: ČTK

David Gilmour

Článek

Gilmour odstartuje turné v londýnské Royal Albert Hall v září. Navštíví Německo, Francii či Itálii, ale koncert v Praze zatím ohlášen nebyl, byť není zcela vyloučen.

Loni v říjnu prozradil muzikant serveru Rollingstone, že má nějaké nápady, které nejsou dokončené: „Bude na tom ještě pár měsíců práce. Doufám, že to vydám příští rok. Pak doufám, že zvládnu takové turné pro starého chlapa, určitě ne 200 koncertů.”

Gilmourovo minulé sólové album On an Island vyšlo už před devíti lety a moc velký úspěch nezaznamenalo. Loni vyšlo album The Endless River, jakési definitivní rozloučení s Pink Floyd. Obsahovalo starší nahrávky, hlavně instrumentální.

Roger Waters, bývalý baskytarista Pink Floyd, vyrukoval s tiskovým prohlášením, kde se distancuje od desky i celé kapely. To jen potvrzuje, že vztahy bývalých kamarádů jsou velmi špatné. Několik posledních let Waters strávil tím, že sólo objížděl svět s představením The Wall.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám