Hlavní obsah

Bob Dylan natočil dvě sinatrovské desky, ale vyšla jen jedna

Novinky, Stanislav Dvořák

Spolupracovník Boba Dylana Daniel Lanois překvapil tvrzením, že existují hned dvě alba Boba Dylana se sinatrovskými standardy. Nedávno vyšlo Dylanovo album Shadows in the Night.

Foto: Sony Music

Deska Boba Dylana Shadows in the Night asi bude mít pokračování.

Článek

Přišel ke mně domů, je to asi osm nebo šest měsíců, a byl tu několik hodin. Poslechli jsme si 21 písní, protože on udělal dvě alba (sinatrovská, pozn. aut.),” řekl Lanois.

Není však jasné, jestli druhé album vůbec vyjde a kdy. Producent, který pracoval s Dylanem třeba na Oh Mercy a Time Out of Mind, jen popsal zpěvákovu velkou vášeň pro Sinatru. Prý vyrůstal s jeho hudbou, ale tehdy ještě neměli všichni televizi a Dylan nevěděl, jak zpěváci vypadají, což písním dodávalo tajemnosti.

„Cítil, že tehdy hodně muziky nepsali jen skvělí profesionálové, ale hodně bylo psáno od srdce, lidmi, kteří prostě toužili po někom, kdo by je miloval. Cítil, že v tom byla lidská duše, jistý druh krásy, bylo to pro něj posvátné. Potom, co to řekl, jsme poslouchali muziku a já cítil všechno, o čem mluvil,” poznamenal Lanois. Sám Dylan to nijak nekomentoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám