Hlavní obsah

Nová DVD: Zmizelá, Poslední láska Robina Hooda a Imaginární lásky

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Niterná tajemství moderního manželství, to je téma thrilleru Davida Finchera Zmizelá. Životopisné drama Poslední láska Robina Hooda mapuje závěr života slavného herce Errola Flynna. Film Imaginární lásky je studií zamilovanosti, odhaluje celou paletu fází lásky a jejího subjektivního vnímání.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 10. týden

Článek

Zmizelá

Nová DVD

U příležitosti pátého výročí svatby oznamuje Nick Dunne, že jeho nádherná žena Amy je nezvěstná. Pod tlakem policie a narůstajícího mediálního šílenství se však Nickův portrét požehnaného sňatku začíná hroutit. Brzy jeho lži, vytáčky a podivné chování nutí každého klást si pochmurnou otázku: zabil Nick svou ženu?

Zmizelá, USA 2014, thriller, 145 min., režie: David Fincher, hrají: Ben Affleck, Rosamund Pike, Carrie Coonová, Casey Wilson, Kim Dickens a další.

Poslední láska Robina Hooda

Nová DVD

Errol Flynn byl dychtivý a temperamentní herec, který si užíval prostopášného života plného krásy a skandálů na filmovém plátně i mimo něj. Jen málokdo si ale pamatuje na jeho poslední lásku. Errolův bláznivý románek se ctižádostivou hvězdičkou Beverly Aadlandovou je i pohledem na konec zlaté éry Hollywoodu a na touhu po slávě za každou cenu.

Poslední láska Robina Hooda, USA 2013, 94 min., režie: Richard Glatzer, Wash Westmoreland, hrají: Dakota Fanningová, Susan Sarandonová, Kevin Kline, Sean Flynn a další.

Imaginární lásky

Nová DVD

Francis a Marie jsou blízcí přátelé. Jednoho dne se u oběda seznámí s venkovským mladíkem Nicolasem. Jedna katastrofální schůzka pak následuje druhou, ať se odehrají ve skutečnosti nebo jen v představách. Francis i Marie jsou čím dál posedlejší, čím víc oba zápolí o Nicolasovu přízeň, tím hlubší trhliny dostává jejich kdysi neotřesitelné přátelství.

Imaginární lásky, Kanada 2010, drama, 96 min., režie: Xavier Dolan, hrají: Monia Chokri, Niels Schneider, Xavier Dolan, Louis Garrel, Anne Dorvalová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám