Hlavní obsah

V Praze se důstojně vzpomínalo na Petra Muka

Novinky, Taťána Marenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 22. února se v pražském Lucerna Music Baru uskutečnil vzpomínkový koncert se všeříkajícím názvem Petr Muk 50 s podtitulem Petrovy písně pro Petra.

Foto: Michaela Feuereislová

Hudebník Petr Kučera byl významným hostem koncertu Petr Muk 50.

Článek

Role hlavního zpěváka večera se více než se ctí zhostil Luděk Fiala, frontman skupiny Deep Decline a blízký spolupracovník Petra Muka. Jeho hlasový projev potěšil Mukovy fanoušky nejen při interpretaci největších hitů populárního zpěváka, ale též během moderování celé akce. Z obého byl patrný dlouholetý přátelský vztah k Petru Mukovi.

Foto: Michaela Feuereislová

Luděk Fiala v neděli zazpíval písně Petra Muka na vyprodaném vzpomínkovém koncertě v Lucerna Music Baru.

Jako hlavní hosté večera se představili Peter Nagy, Petr Kolář, Marcela Březinová, Bohouš Josef, Petr Bende, Jan Dvořák, a zejména pak Petr Hons, Jan Vozáry a Petr Kučera, kteří reprezentovali Mukovy kultovní kapely začátku 90. let Oceán a Shalom.

Dojemným bodem vyprodaného koncertu bylo vystoupení Mukovy nadané devítileté dcery Noemi, která ztichlému publiku přehrála kousek klavírní balady Spolu.

V závěru večera se uskutečnil také křest 3CD kompilace Platinum Collection, nejkompletnějšího výběru z tvorby Petra Muka. Album vyšlo 30. ledna 2015 k nedovršeným padesátinám oblíbeného zpěváka.

Foto: Profimedia.cz

Petr Muk na archivním snímku z roku 2010

Petr Muk, který se narodil roku 1965 v Českém Krumlově, zemřel v květnu 2010 v Praze. Byl významným zpěvákem, hudebníkem a muzikálovým hercem. Dlouhá léta byl vůdčí osobností oceňované kapely Oceán, působil také v hudební skupině Shalom. Vystupoval v muzikálech Johanka z Arku, Rusalka nebo Galileo.

Reklama

Výběr článků

Načítám