Hlavní obsah

Píseň Glory na Oscarech rozplakala herce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec David Oyelowo, který hrál Martina Luthera Kinga v historickém filmu Selma, na udílení Oscarů uronil slzu při písni Selma od Johna Legenda a Commona. Získala Oscara pro nejlepší filmovou píseň.

Foto: Mike Blake, Reuters

David Oyelowo se objímá s Commonem (vlevo) a Oprah Winfreyová s Johnen Legendem.

Článek

Glory z filmu Selma, emotivní popový hit s příchutí gospelu, porazil konkurenční melodie Everything Is Awesome (Lego příběh), Grateful (Beyond the Lights), Lost Stars (Begin Again) a I'm Not Gonna Miss You (Glen Campbell: I'll Be Me).

Když Common a John Legend zazpívali Glory, Davida Oyelowa to dojalo k slzám.

„Napsali jsme tuhle píseň pro film, který je založen na padesát let starých událostech, ale Selma je aktuální, protože boj za spravedlnost je aktuální,“ zdůraznil při přebírání ceny John Legend.

”Ve vězení je dnes víc černochů, než bylo v otroctví v roce 1850. Když lidi při našem songu pochodují, chceme vám říct: ‚Jsme s vámi, vidíme vás, milujeme vás, pochodujte dál.‘ “

Foto: Mike Blake, Reuters

Ophra Winfreyová nadšeně vítá Johna Legenda a Commona, autory nejlepší filmové písně Glory.

Úspěšný muzikant, zpěvák a příležitostný herec John Legend patří ke špičce současné americké scény. Koketuje s jazzem, retro soulem, gospelem i hip hopem. V devadesátých letech ho kamarád seznámil s Lauryn Hillovou a neznámý mladík nahrál piano do slavného hitu Everything Is Everything z přelomové desky The Miseducation of Lauryn Hill.

Později vydal vlastní alba Get Lifted (2004), Once Again (2006), Evolver (2008), Love in the Future (2013) a ve spolupráci se skupinou The Roots  vynikající Wake Up! (2010).

Reklama

Výběr článků

Načítám