Hlavní obsah

Seznam.cz se stal koproducentem filmu o Miladě Horákové

Novinky, Stanislav Dvořák

Seznam.cz se poprvé stal koproducentem filmu. Jde o celovečerní snímek o Miladě Horákové popravené komunisty po zinscenovaném procesu. První klapka filmu Milada padne začátkem dubna v Terezíně.

Foto: ČTK

Milada Horáková před soudem v roce 1950

Článek

„Dramatický osud Milady Horákové je tak silný, že jsem byl od začátku rozhodnutý točit v angličtině, v autentických lokalitách a samozřejmě s tuzemskými i zahraničními herci, kteří jej věrohodně ztvární. Bylo to osm let neustálého hledání, ale jsem přesvědčen, že tento příběh by neměl být zapomenut,“ řekl režisér, scenárista a producent David Mrnka.

Stejného názoru je i Pavel Zima, generální ředitel společnosti Seznam.cz, která je koproducentem a Miladu po uvedení v kinech nabídne divákům v exkluzivní on-line premiéře. „Jedná se o poslední velké téma novodobé české historie, které nebylo uvedeno na filmová plátna, a přitom by si to zasloužilo. I proto jsme se rozhodli být u zrodu filmu Milada.“

Děj jednoho z nejnákladnějších tuzemských filmů začíná v roce 1990, kdy jsou v archívu náhodně objeveny dopisy, které Milada Horáková před popravou adresovala svým nejbližším. Dcera Jana se tak po čtyřiceti letech začte do řádků plných mateřské lásky, srdečných slov a povzbuzení k plnohodnotnému životu.

Natáčet se bude 60 dní v Praze, Terezíně, na Šumavě a u Hradce Králové. Premiéra se očekává na jaře 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám