Hlavní obsah

Zpěvačka Macy Gray: Bude to pohodová show

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 23. února vystoupí v pražském klubu SaSaZu sedmačtyřicetiletá americká soulová zpěvačka Macy Gray. Přijede představit i písně ze svého loňského alba The Way, které je deváté studiové v její kariéře.

Foto: ČTK/EMPICS

Macy Gray na snímku z únorového koncertu v Birminghamu

Článek

The Way jste vydala v říjnu loňského roku. Jste spokojena s odezvou?

Zatím zdaleka nejsem. Těším se, až nové písničky díky turné uslyší mnohem více lidí. Když se jim budou líbit, potom budu mít radost.

Která píseň z nového alba je vám nejbližší?

Queen of The Big Hurt, ta je velmi osobní.

Předtím, v roce 2012, jste vydala dvě alba s předělávkami cizích písniček. Proč?

Covered jsem nahrála v době, kdy mi chyběla inspirace k psaní vlastních písniček. Je to dobrá deska, lidé ji mají rádi a například mou verzi písničky Creep od Radiohead hrajeme často na koncertech. A nápad vzdát poctu Steviemu Wonderovi na albu Talking Book vzešel od producenta Hala Willnera. Řekl něco ve stylu, že režiséři natáčejí remaky starých filmů, proč my bychom nemohli nahrát remake staré desky. Nikdo nic takového před námi neudělal.

Proč jste si vybrali právě album Talking Book od Stevieho Wondera, které vydal v roce 1972?

Nejdřív jsme uvažovali o jiných deskách. Pamatuju si, že jsme se bavili o tom, že bychom mohli přetočit nějakou od Niny Simone. Hal ale říkal, že je spousta jiných zajímavých alb. Nakonec jsme se dohodli na Talking Book, mělo zrovna čtyřicáté výročí od vydání. Znala jsem to album, byla a je to jedna z mých nejoblíbenějších desek. Věděla jsem, že to bude výzva, ale že se jí zhostím ráda.

Vaše nejslavnější píseň je I Try z debutového alba On How Life Is. Jaký k ní máte dnes vztah?

Pořád ji mám moc ráda. Jsem pyšná, že vznikla. Když ji zpívám, lidé znají každé slovo. Pořád ji často slyším v rádiu. Ukázalo se, že to je skvělá písnička. Daleko lepší, než jsem si v době, kdy jsem ji nahrávala, myslela.

Před začátkem turné jste prohlásila, že se nejvíc těšíte do Velké Británie, protože Britové přijali vaše debutové album nadšeně jako první. Jak vzpomínáte na dobu, kdy jste tam koncertovala poprvé?

Koncert v Shephered’s Bush v Londýně byl můj první velký mimo Ameriku. Proto se tam těším. Pamatuji si, že když jsem tam poprvé přijela, byla jsem daleko mladší a všechno pro mě bylo nové. Proto také nebylo snadné všechny ty věci kolem koncertu zvládnout. Bylo to náročné, ale kromě chyb, které jsem udělala, jsem si také užila hodně zábavy.

Co mohou fanoušci očekávat od pražského koncertu?

Budu zpívat písně ze všech alb, bude to pohodová show.

Reklama

Výběr článků

Načítám