Hlavní obsah

Kyklos Galaktikos křtí druhé album Mezi lovci mezer

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedna z nejoriginálnějších tuzemských kapel Kyklos Galaktikos pokřtí ve čtvrtek v holešovickém klubu Podnik svou druhou desku Mezi lovci mezer, na které trojice více experimentuje se zvukem.

Kyklos Galaktikos

Článek

Deska opět přináší zvláštní směs hip-hopových rytmů, podivné elektroniky, hluků a ruchů. Zvláštní ladění zdůrazňují samply i použití hlasů, kdy se mísí rap s dětskými hlasy jako u Residents nebo z raných desek Franka Zappy, zejména We´Re In It Only For The Money. Poezie se mísí s nonsensem a banalitou, z alba je však cítit primární strach z nejistoty, ze smrti, z ozbrojeného konfliktu.

Album ukázalo, že trio dokázalo překonat úskalí druhé desky, která většinou rozhodne o budoucnosti kapely. Mezi lovci mezer ukazující jasný posud od debutu je skutečně povedená deska, i když kapela libující si v improvizacích občas ve zvukových plochách trochu zabloudila a ty ztratily jasnou osu. Příliš se nechala okouzlit vesmírem zvuků, což je ale lepší, než nemít odvahu experimentovat.

K tématu alba Jan Burian jr. uvedl: „S nadšením jsme objevovali, že mnohem větší místo v našem každodenním životě je zaplněno neznámem a otázkami.“

Hostem křtu budou HRTL a Bastl Instruments s vlastnoručně vyrobenými nástroji, protože skupina se stále více zaměřuje na zvuk a chce tomu podřídit i živá vystoupení. „Budeme se soustředit mnohem víc na hudbu, používat víc nástrojů a improvizovat. Je možné, že písně z CD budou mít na křtu i dalších koncertech odlišnou podobu,“ dodal Burian.

Celkové hodnocení: 75%

Reklama

Výběr článků

Načítám