Hlavní obsah

Filmové premiéry: Kobry a užovky, Kingsman: Tajná služba, Proti přírodě a Danielův svět

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratři Matěj a Kryštof Hádkovi hrají sourozence ve filmu Jana Prušinovského Kobry a užovky. Britsko-americký následník všech bondovek má název Kingsman: Tajná služba. Cestou do drsné norské krajiny a do hlavy třicátníka Martina je film Proti přírodě. Příběh mladého pedofila, který nikdy nikomu neublížil, to je český Danielův svět.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 8. týden

Článek

Kobry a užovky

Upoutávka na film Kobry a užovky Video: Falcon

Užovka je ztracený ve vlastním životě. Je mu už skoro čtyřicet, ale nemá holku ani práci a cítí, že má poslední šanci sám se sebou něco udělat. Naskytne se mu šance, kterou nehodlá promarnit. Jeho bratr Kobra je nezodpovědné dítě a feťák, který staví vzdušné zámky a vykrádá chatky. Ve chvíli, kdy se ukáže, že Užovka by už mohl být konečně šťastný, se objeví Kobra…

Kobry a užovky, ČR 2005, drama, 111. min., režie: Jan Prušinovský, hrají: Matěj Hádek, Kryštof Hádek, Jan Hájek, Lucie Polišenská, Lucie Žáčková, Jana Šulcová a další.

Kingsman: Tajná služba

Upoutávka na film Kingsman: Tajná služba Video: CinemArt

Tato špionážní služba je rozhodně nevládní a super tajná. Do jejího výběrového systému se dostávají děti významných rodin. Výjimkou se stane až Eggsy, obyčejný kluk s vysokým IQ, nedokončeným výcvikem u mariňáků a špatnými návyky. V pravou chvíli mu nabídne novou životní šanci jeden z agentů, který vypadá a většinou se také chová jako pravý anglický gentleman. Slůvko většinou je však více než namístě.

Kingsman: Tajná služba, VB/ USA 2015, akční, 129 min., režie: Matthew Vaughn, hrají: Colin Firth, Taron Egerton, Michael Caine, Mark Strong a další.

Proti přírodě

Upoutávka na film Proti příroděVideo: Aerofilms

Manžel a otec Martin vyráží sám na víkendový výšlap do hor. Jde sám krajinou a my slyšíme jeho necenzurované myšlenky: nekompromisně upřímné a pro diváky vtipné postřehy o spořádaném maloměstském životě, o něm samotném i o lidech v jeho okolí.

Proti přírodě, Norsko 2014, drama, 80 min., režie: Ole Giæver, hrají: Ole Giæver, Rebekka Nystabakk, Marte Magnusdotter Solem a další.

Danielův svět

Upoutávka na film Danielův světVideo: Artcam

Daniel je mladý muž, student a spisovatel. Daniel je pedofil. Je zamilovaný a vlastní orientaci netají, a to ani před rodiči milovaného chlapce. Daniel ale nikdy žádnému dítěti neublížil. Filmový portrét Daniela a české pedofilní komunity je příběhem zakázané lásky a neustálého boje za smíření se sebou samým i za možnost přijetí uvnitř společnosti.

Danielův svět, ČR 2015, dokument, 75 min., režie: Veronika Lišková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám