Hlavní obsah

Balet Národního divadla, Prague Cello Quartet i Ondřej Ruml na plese Smíme prosit?

Právo, (jaš)

V sobotu 14. února od 19 hodin se v Divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě odehraje první ples Smíme prosit?. Jeho program nebude obvykle plesový.

Foto: Právo - Milan Malíček

Zpěvák Ondřej Ruml vystoupí na plese v Náchodě.

Článek

Představí se v něm Police Symphony Orchestra, Balet Národního divadla, Prague Cello Quartet, zpěvák Ondřej Ruml, akrobaté Flying Boys a swingový orchestr Zatrestband.

Organizátorkou akce je Petra Soukupová, dvacetiletá studentka brněnské JAMU, která před pěti lety v Polici nad Metují Police Symphony Orchestra spoluzaložila. „Když jsme orchestr zakládali, říkali jsme si, že bychom měli hrát i na plesech, protože v našem regionu není obvyklé, aby symfonický orchestr na takových akcích vystupoval. Tehdy vlastně vznikl nápad ples uspořádat a myslím si, že po pěti letech na to uzrál čas,“ řekla Právu.

Dodala, že se při přípravě akce nechala inspirovat vídeňským Plesem v opeře, na kterém také vystupují symfonici a balet. „Ale nikdy jsem na něm, bohužel, nebyla, což je asi chyba,“ připouští.

Během večera se na náchodském pódiu vystřídá více než osmdesát umělců. Část finančního výtěžku poputuje na konto nadace Českého rozhlasu Světluška.

„Na spolupráci se Světluškou dost sázím, byla bych ráda, kdyby byla dlouhodobá. Líbilo by se mi, kdyby muzikanti, které sdružuje Světluška, za námi někdy přijeli a hráli s námi. Mohli bychom nejdříve společně zkoušet a z toho by se pak třeba vyvinula další spolupráce, která by vedla k veřejnému vystoupení. Myslím si, že by to pro všechny mohlo být zajímavé i smysluplné,“ vysvětlila Soukupová.

Reklama

Výběr článků

Načítám