Hlavní obsah

Bubeníka AC/DC Rudda budou soudit kvůli plánování vraždy, turné se nezúčastní

Wellington

Bubeník skupiny AC/DC Phil Rudd v dubnu stane před soudem kvůli obvinění z hrozby zabitím a držení drog. Rozhodl o tom v pondělí novozélandský soud. Jak upřesnila agentura AFP, proces s šedesátiletým muzikantem u soudu okresu Tauranga začne 21. dubna.

Foto: Profimedia.cz

Bubeník AC/DC Phil Rudd

Článek

Veterán rocku vinu popírá. Obvinění se vztahují k policejnímu zásahu v jeho vile na pobřeží Severního ostrova, který se odehrál 6. listopadu. Původně byl obviněn také z „pokusu spáchat vraždu”. [celá zpráva]

Toto obvinění ale žaloba stáhla s odvoláním na nedostatek důkazů, zdálo se, že nakonec bude stíhán jen za držení drog. [celá zpráva]

Podle žaloby Rudd v loňském roce telefonicky vyhrožoval zabitím jistému muži a jeho dceři. Volal také údajně obchodnímu společníkovi a podrobně mu popisoval, co by mu chtěl udělat. Při policejním zásahu v jeho domě se našlo 0,71 gramu metamfetaminu a 130 gramů konopí. Za vyhrožování smrtí může soud na Novém Zélandu udělit maximálně sedm let vězení.

Ruddův advokát při projednávání případu uvedl, že se zbytečně nafukuje a  že jeho mandantovi škodí. [celá zpráva]

Obvinění vyvolala pochybnosti o budoucnosti Rudda v kapele. Během vystoupení AC/DC na předávání hudebních cen Grammy, které se konalo v noci v Los Angeles, ho nahradil Chris Slade. Slade na Facebooku napsal, že bude hrát na nadcházejícím turné kapely nazvaném Rock Or Bust, přestože Rudd v loňském roce uvedl, že by si své místo rád udržel.

Rudd se narodil v Austrálii. V novozélandském pobřežním městě Tauranga žije od roku 1983. Před soudním procesem byl propuštěn na kauci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám