Hlavní obsah

Jak začínal Banderas, ukáže festival španělské a jihoamerické kinematografie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramata, bláznivé komedie, hudební film i dokumentární road movie nabídne festival La Película během února v Praze, Brně a Hradci Králové. Perličkou budou málo známé filmy Antonia Banderase.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Antonio Banderas

Článek

„Pro letošní ročník festivalu jsme vybrali ty nejzajímavější snímky různého žánrového zaměření, které ve Španělsku vznikly za poslední dva roky. Mnohé z nich si odnesly ocenění nejen od domácí kritiky, ale také ze světových filmových festivalů. Najdeme mezi nimi několik výrazných autorských filmů i originální filmařské přístupy,“ říká dramaturg festivalu David Čeněk.

Uvidíme snímky španělské, chilské, kubánské, argentinské či venezuelské. Lákavý je cyklus věnovaný letošnímu držiteli čestného ocenění Goya Antoniu Banderasovi. Diváci se mohou těšit na filmové perličky, které představí známého španělského umělce v době jeho hereckých začátků, či snímek, kde se sám posadil na režisérské křeslo.

„Pražské kino Světozor otevře své sály filmovým nadšencům od 17. do 22. února, od 19. do 22. února proběhne přehlídka v brněnském kině Scala. Od 23. do 25. února si vybrané filmy budou moci vychutnat diváci ostravského Minikina a na závěr, od 26. do 28. února, bude španělština znít v Bio Central v Hradci Králové. Vstupenky je možné rezervovat v předprodeji na internetových stránkách nebo v pokladnách jednotlivých kin za cenu od 80 do 110 Kč. Kompletní program je k dispozici na www.lapelicula.cz,” doplnila za pořadatele Lucie Čunderliková.

Reklama

Výběr článků

Načítám