Hlavní obsah

Tři v tom se vracejí na pražskou scénu

Právo, Radmila Hrdinová

Jeden z nejvděčnějších titulů z produkce Činoherního klubu, komedie Tři v tom, se po třiceti letech vrací na pražská divadelní prkna.

Foto: archiv Divadla na Jezerce

V pražském Divadle na Jezerce se začala zkoušet Vostrého komedie Tři v tom.

Článek

V Divadle na Jezerce ji připravuje mladý režisér Matěj Balcar a diváci v ní uvidí Kristýnu Hrušínskou, Terezu Němcovou, Denisu Pfauserovou, Terezu Kopsovou, Petra Vacka, Jana Hrušínského, Felixe Slováčka jr., Michala Kerna či Václava Chalupu. Premiéra se uskuteční v Divadle na Jezerce 10. března.

Hravou komedii o třech nápadnících a třech půvabných slečnách, které se snaží utajit, že jejich láska nezůstala bez následků, napsal na motivy textů komedie dell’arte Jaroslav Vostrý, zakladatel Činoherního klubu, kde měla v listopadu 1978 premiéru. Z politických důvodů však tehdy na sebe autorství hry vzal režisér inscenace Jiří Menzel. Komedie Tři v tom se hrála v Činoherním klubu celých sedm let a patřila k divácky nejúspěšnějším inscenacím.

„Vzory lidského chování se prostě nemění. Řeší se už tisíce let pořád dokola, tak proč si z toho nedělat legraci. Pro mě je kouzlo hry především v kombinaci humoru a poetiky s crazy komedií,“ říká režisér Balcar, který je podle svých slov fanouškem jemného humoru a situační komiky, k níž chytrý text Jaroslava Vostrého plný skvostných nápadů a divadelních odkazů vybízí.

Reklama

Výběr článků

Načítám