Hlavní obsah

Na Colours přijede i písničkářka St. Vincent

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další hvězdou letošního festivalu Colours of Ostrava je americká zpěvačka a kytaristka St. Vincent. Ve středu to oznámili pořadatelé. Písničkářka, která je čerstvě nominovaná na Grammy a Brit Awards, je jednou z nejuznávanějších umělkyň v oblasti alternativního popu.

Foto: colours.cz

St. Vincent

Článek

„Obecně je St. Vincent oceňována pro svoji originalitu, novátorství, vizionářství i strhující pódiovou show, což jsme na vlastní oči viděli loni na obřím španělském festivalu Primavera,” komentovala nově oznámené jméno ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Přezdívku St. Vincent si třiatřicetiletá Annie Clark dala podle nemocnice, kde zemřel básník Dylan Thomas. Obdivuje Kate Bush, ulpělo na ní přirovnání k Davidu Bowiemu a na kytaru prý hraje jako Jimi Hendrix 21. století. Od svého debutu Marry Me z roku 2007 píše zcela nová pravidla rockového písničkářství.

„St. Vincent doprovázela Sufjana Stevense, The Polyphonic Spree, před třemi lety natočila s Davidem Byrnem autorsky rovnocenné a kritikou dobře přijaté album Love This Giant a její skladby zazněly také ve filmech série The Twilight Saga. Vokály přispěla i na poslední album To Be Kind skupiny Swans. Když loni v dubnu byla Nirvana uváděna do Rock’n’rollové síně slávy, zbylí dva členové se rozhodli nahradit Kurta Cobaina hlasy tří zpěvaček: St. Vincent zpívala skladbu Lithium,“ uvedli organizátoři festivalu.

Kromě St. Vincent přibyla do programu mezinárodního hudebního festivalu i další zajímavá jména, například pákistánský zpěvák Faiz Ali Faiz, izraelský kontrabasista, zpěvák a skladatel Avishai Cohen se svou kapelou a kanadský písničkář a houslista Owen Pallett. Festival Colours of Ostrava nabídne od 16. do 19. července 2015 také koncerty dalších velkých hvězd soudobé hudby, jako jsou Mika, Caribou, José González, The Cinematic Orchestra, Caravan Palace, Swans, Roni Size & Reprazent, Black Strobe a mnoho dalších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám