Hlavní obsah

V Praze vystoupí kultovní postava industriálu

– Praha
Novinky,

Legendární postava idustriálu, hráč ne perkuse a elektroniku Z´ev, se představí v úterý v pražském Café v lese v rámci série improvizovaných koncertů Wakushoppu. V rámci večera vystoupí i ruské freecorové duo Astma.

Foto: Wakushoppu

Z´ev

Článek

Z´ev, vlastním jménem Stefan Weisser, je jednou z klíčových postav industriálu, dlouhodobě se věnuje otázkám zvuku, jako jeden z prvních začal také využívat kvalit titanu. Doprovázel klíčové představitele žánru Psychic TV, Monte Cazazzu, KK Nulla i Chrise Watsona. Jeho záběr je však širší, spolupracoval i s předním experimentátorem v oblasti kytarové hry Gellenem Brankou i členy drone metalových Sunn o))) Orenem Ambarchim a Stephenem O’Malleyem.

Z’ev, který se hodně věnoval studiu hry primitivních národů a významům kultů, ale nikdy nekončí jen u okouzlení zvukem, i když ten je po něj klíčový, vždy se snaží o hloubku, každý úder podle něj musí mít jasný význam.

Z´ev ale není jen improvizující percussionista, ale také skladatel. V Praze se tentokrát představí  jako tvůrce elektronické hudby. Duo Astma tvoří veterán ruské noiseové a improvizační scény, kytarista Alexej Borisov, a o generaci mladší bubenice s punkovými kořeny Olga Nosovová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám