Hlavní obsah

Nový Galbraith vyjde v češtině

Právo, (ct)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 19. února dostanou čeští čtenáři do rukou 508 stran detektivního románu Hedvábník Roberta Galbraitha, což je prozrazený pseudonym J. K. Rowlingové.

Foto: nakladatelství Plus

Obal knižní novinky

Článek

Po úspěšném díle nazvaném Volání kukačky, jehož se u nás dosud prodalo téměř padesát tisíc výtisků, jde o pokračování příběhů soukromého detektiva Cormorana Strika, veterána z Afghánistánu.

Tentokrát se na něj obrátí manželka pohřešovaného spisovatele Owena Quineho, který v nedávné době dokončil rukopis, jenž může ve společnosti působit jako třaskavina.

„Rowlingová v knize prokazuje, že i po letech neuvěřitelné literární slávy tkví její úspěch především ve znalosti života obyčejných lidí, které umí přesvědčivě vykreslit,“ řekl k vydání Ladislav Šenkyřík, jenž prózu pro nakladatelství Plus přeložil. „Výtečný popis všedního Londýna a jeho obyčejných obyvatel činí z četby této detektivky nevšední zážitek.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám