Hlavní obsah

Malina Brothers zahrají v neděli Praze. Pak se na rok odmlčí

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dávají se dohromady pouze jednou za rok v lednu, aby vyrazili na vesměs vyprodané turné, a pak se na dvanáct měsíců zase odmlčí. Řeč je o kapele Malina Brothers, ve které se sešli přední čeští muzikanti a sourozenci - banjista Luboš (Druhá Tráva), kytarista Pavel (Žalman a spol.) a houslista Pepa (Monogram), doplnění o kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál Kvintet).

Videoklip kapely Malina Brothers

 
Článek

Hudebníci vystoupí v neděli 25. ledna od 19 hodin v pražském KD Mlejn. „Program se bude odvíjet od koncepce naší poslední desky Rychlejší koně, na kterou jsme zařadili hodně písniček od téměř zapomenutého romantického písničkáře Mirka Skunka Jaroše. Zároveň zahrajeme i skladby, na kterých jsme vyrůstali, a byly zásadní pro naše další směřování. Jsou to písničky posbírané z repertoáru Hanka Cochrana, Kinky Friedmana nebo Zelenáčů či Hoboes. Kromě toho máme i vlastní úpravu Skočné ze Smetanovy Prodané nevěsty,“ říká Pepa Malina.

Letošní turné provází i první videoklip v historii skupiny. Na písničku Návrat jej natočili Marek Čermák a Jan Haluza v Zubrnické Museální Železnici v Českém středohoří.

„Videoklip vychází z textu písničky, natočili jsme ho na historickém nádraží v Zubrnicích. Písničku Návrat jsme vybrali, protože k ní máme silný vztah – měl jí rád náš táta, kterému jsme ji vždy s mírnou nadsázkou hrávali, když se doma muzicírovalo,“ říká Luboš Malina.

Bratři Malinové se za několik posledních dekád objevili jako hudebníci či producenti na mnoha důležitých albech folku a country. Společně se na pódiu pod hlavičkou vlastního projektu sešli před čtyřmi lety, kdy vyslyšeli přání fanoušků a založili kapelu Malina Brothers. Mezi sebe přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku. Od té doby vždy v lednu absolvují většinou vyprodané koncerty a pak se vždy na rok odmlčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám