Hlavní obsah

Filmový zážitek láká do Bohnic

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhé tři dny po 206. narozeninách zakladatele detektivního žánru a mistra hrůzy Edgara Allana Poea (19. ledna 1809 – 7. října 1849) vstoupí 22. ledna do českých kin dobový thriller Podivný experiment, natočený podle jedné z jeho povídek.

Foto: Bontonfilm

Z thrilleru Podivný experiment

Článek

Napínavý snímek plný zvratů se odehrává v odlehlém ústavu pro choromyslné na konci 19. století a jeho distributor Bontonfilm připravil pro diváky k Poeovu výročí dvě speciální „zážitkové“ projekce. Ty se uskuteční v Divadle za plotem v areálu Psychiatrické nemocnice v Praze Bohnicích. Zápletka filmu je totiž postavena mimo jiné na tom, že není úplně jasné, kdo je v ústavu šílenec a kdo lékař.

„Vzhledem k tématu by Podivný experiment mohl na tomto místě získat jinou a zajímavou atmosféru,“ věří šéf Bontonfilmu Ondřej Kulhánek.

Diváci, kteří si ji chtějí užít, mohou přijet do Bohnic v pátek a v sobotu 23. a 24. ledna, začátek je vždy v 19.00 hodin.

Film vznikl podle Poeovy povídky Metoda doktora Téra a profesora Péra. Hlavní role hrají Kate Beckinsaleová, Jim Sturgess, Ben Kingsley a Michael Caine.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám