Hlavní obsah

Rok Ovce oslavte s world music a amuletem

Novinky, sad

Blížící se čínský rok Ovce bude od 12. až do 28. února v různých koutech republiky oslavovat festival Songfest.cz, který přinese world music, tvůrčí dílny i výstavy.

Foto: Songfest

Feng-yűn Song

Článek

Můžete se těšit třeba na tanečníky z Indonésie, vyprávění příběhů ze Sibiře za doprovodu didjeridoo, vystoupení čínské houslistky i dětského uměleckého souboru. Vystoupí také trio balkánských hudebnic, německá skupina žánru world music Annuluku a seskupení z Mongolska, Japonska nebo Číny.

Zpěvačka a pořadatelka Song vystoupí s Triem PUO s lidovými písněmi z Číny v jazzové úpravě. Ve středních Čechách a na Moravě navíc jejich repertoár doplní i písně Antonína Dvořáka a Leoše Janáčka v českém i čínském překladu, za klavírního doprovodu Lenky Navrátilové.

„Těším se, že mě letos moderátorsky doprovodí opět „duchovní otec“ festivalu Jaroslav Dušek a poprvé se na scéně objeví také skvělý písničkář, spisovatel a světoběžník Jan Burian,“ doplnila k programu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Dušek

Kromě hlavního koncertu, který začíná vždy v 19 hodin, nabízí festival mezi 16–18.30 hod. doprovodný program určený dětem i dospělým. Ten probíhá v každém městě v takzvaném Pavilónu her a je pro všechny příchozí zdarma.

„Hosté si budou moci třeba vyrobit amulet z ovčí vlny, vyzkoušet si svůj hudební talent ve tvůrčích dílnách, připravili jsme krásnou výstavu tušové malby paní Xiaomei. A nikdo nebude mít hlad nebo žízeň, protože v nabídce bude dobrý čaj a raw nebo vegetariánské pochoutky,“ uvedla ředitelka Song.

Songfest.cz 2015 – festivalové scény

čtvrtek 12. 2. Palác Akropolis, Praha

pátek 13. 2. Divadlo J.K. Tyla – malá scéna, Plzeň

sobota 14. 2. Divadlo Drak, Hradec Králové       

čtvrtek 19. 2. kino Metropol, Olomouc

pátek 20. 2. HaDivadlo, Brno     

sobota 21. 2. Znojemská Beseda – štukový sál, Znojmo

čtvrtek 26. 2. Sladovna – galerie hrou, Písek

pátek 27. 2. KD Metropol, České Budějovice

sobota 28. 2. Městské divadlo ČK, Český Krumlov

„Příchod roku Ovce se bude slavit v devíti městech – v Čechách i na Moravě. Po úvodní Praze přichází Plzeň a Hradec Králové, pak se akce přesouvá na Moravu do Olomouce, Brna a Znojma a závěrečné tři koncerty proběhnou v Písku, Českých Budějovicích a Českém Krumlově. Vstupenky je možné zakoupit na pokladnách kterékoli z festivalových scén a předprodejní cena je přívětivá – pohybuje se od 180 do 250 Kč,” sdělila za pořadatele Lucie Čunderliková.

Reklama

Výběr článků

Načítám